Ples milijuna

Talijanski agent Raiola i Haalandov otac traže astronomsku proviziju

Borussia Dortmund traži za svojeg najboljeg napadača najmanje 150 milijuna eura, a lukavi talijanski agent navodno je izjavio kako njegov štićenik želi igrati samo u Španjolskoj, točnije u Barceloni ili Real Madridu.
Sport / Nogomet | 02. 04. 2021. u 22:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Erling Haaland

Čuveni nogometni menadžer Mino Raiola krenuo je na turneju širom Europe kako bi saslušao prosce za svojeg najblještavijeg dragulja, norveškog reprezentativca Erlinga Haalanda.

Borussia Dortmund traži za svojeg najboljeg napadača najmanje 150 milijuna eura, a lukavi talijanski agent navodno je izjavio kako njegov štićenik želi igrati samo u Španjolskoj, točnije u Barceloni ili Real Madridu.

Na to ukazuju informacije katalonske televizije Esport3. Barcelona je navodno odgovorila da žarko želi mladog Norvežanina, ali da je financijska situacija u klubu vrlo osjetljiva.

Za Barcelonu bi bilo najbolje da se Haaland i Raiola strpe još godinu dana jer će tada cijena biti „samo“ 75 milijuna eura. Naime, Haaland ima takvu klauzulu u ugovoru.

Norvežanin je u siječnju 2020. potpisao s Borussijom ugovor do ljeta 2024., ali s točno određenom klauzulom o mogućem otkupu nakon dvije i pol godine.

Uz to, prema informacijama katalonske televizije, ukupnoj transakciji trebalo bi dodati još 40 milijuna eura provizije koju bi podijelili Raiola i Haalandov otac, po sličnom principu kao kada je Haaland napustio RB Salzburg kako bi potpisao za Borussiju Dortmund.

Barcelona se u ovom trenutku ne može ekonomski natjecati s Real Madridom, koji također želi dovesti Kyliana Mbappea i Davida Alabu.

Katalonci se nadaju da će se Real okrenuti Mbappeu i da će odustati od Haalanda. Teško da Madriđani mogu obojicu dovesti u istom prijelaznom roku.

Barcelona također ima i negativno iskustvo iz dva ranija velika transfera, posebno Philippea Coutinha iz Liverpoola, koji gotovo ništa nije pružio u Barci, iako je rekorder po visini odštete koja je za njega plaćena, a opekli su se i na kupovini Dembelea iz Borussije, koji također rijestko donosi prevagu.

Što se tiče Haalanda, iako mladi norveški napadač želi samo Barcu ili Real Madrid, Raiola planira otići u London kako bi saslušao ponude engleskih klubova, ekonomski najmoćnijih i zbog kojih bi se norveški napadač mogao predomisliti.

Kopirati
Drag cursor here to close