Liga nacija

Talijanima i dalje ne ide: Poraz od Portugala na Luzu

Daleko bolju igru Portugal je okrunio golom u 49. minuti, a pogodak je zabio Andre Silva nakon što je najveći dio posla napravio Bruma koji je 'ukrao' loptu. Italija je mogla izjednačiti u 77. minuti, Zaza je opasno zaprijetio, ali je pucao preko gol
Sport / Nogomet | 11. 09. 2018. u 00:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu skupine 3 elitnog razreda Lige nacija aktualni europski prvak Portugal je na lisabonskom stadionu Luz pobijedio Italiju 1:0, a pogodak odluke zabio je Andre Silva u 49. minuti.

Portugal je i u prvom poluvremenu bio bliži vodstvu. Domaćin je imao dvije lijepe prilike, u 27. minuti je Gianluigi Donnarumma već bio svladan, no udarac Bernarda Silve je s gol crte 'počistio Alessio Romagnoli. U 35. minuti Bruma je pucao, a lopta se od Bryana Cristantea odbila u vratnicu. Italija je najbolju priliku imala u 41. minuti kada je Zaza pogodio vratnicu.

Daleko bolju igru Portugal je okrunio golom u 49. minuti, a pogodak je zabio Andre Silva nakon što je najveći dio posla napravio Bruma koji je 'ukrao' loptu. Italija je mogla izjednačiti u 77. minuti, Zaza je opasno zaprijetio, ali je pucao preko gola. U posljednjih 10 minuta gosti su bacili sve karte u napad, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti portugalska vrata.

Europski prvak je bez Cristiana Ronalda i još devetorice igrača koji su sudjelovali na SP-u u Rusiji, otvorio Ligu nacija pobjedom, dok je Italija nakon domaćih 1:1 protiv Poljske ponovo razočarala. Idući susret u ovoj skupini je Poljska - Portugal 11. listopada.

Video: Portugal vs Italy (1-0)

U Ligi B skupina 2 Turska je u Stockholmu pobijedila Švedsku 3:2 nakon što je domaćin imao vodstvo 2:0.

Thelin i Claesson bili su strijelci za Švedsku, a preokret su Turskoj donijeli Calhanoglu i Akbaba (2).

U Ligi C skupina 1 Škotska je pobijedila Albaniju 2:0 golovima Berata Xhimshitija (47-ag) i Stevena Naismitha (68). Nakon dvije utakmice Škotska i Albanija imaju po tri boda, a Izrael je na nuli.

U skupina 4 Srbija je dva puta vodila protiv Rumunjske, no gosti su izvukli remi 2:2. Strijelci za Srbiju bili su Aleksandar Mitrović (26, 63), dok su golove za goste zabili Nicolae Stanciu (48-11m) i George Tucudean (68).

U drugom susretu iz skupine Crna Gora je pobijedila Litvu 2:0, a strijelci su bili Stefan Savić (34-11m) i Marko Janković (36). Srbija i Crna Gora imaju po četiri boda, Rumunjska dva, a Litva je bez bodova.

U Ligi D - skupina 1 Andora i Kazahstan su odigrali 1:1, dok je u Skupina 3 Kosovo slavilo protiv Farskih Otoka 2-0. Malta i Azerbajdžan su odigrali 1:1.

Video: Serbia vs Romania 2-2
Kopirati
Drag cursor here to close