Preokret protiv Furije

Svjetski prvaci osvojili i Ligu nacija

Nogometna reprezentacija Francuske osvojila je ovogodišnje izdanje Lige nacija, svladavši u finalnoj utakmici, igranoj u Milanu, podmlađenu Španjolsku s 2:1 nakon preokreta.
Sport / Nogomet | 10. 10. 2021. u 22:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Francuske osvojili su drugo izdanje Lige nacija svladavši u finalu odigranom u Milanu Španjolsku 2:1 (0:0).

Španjolci su došli u vodstvo u 64. minuti preko Oyarzabala, ali samo dvije minute kasnije Francuzi dolaze do izjednačenja sjajnim golom Benzeme.

Deset minuta prije kraja susreta Kylian Mbappe izbjegao je zaleđe i zabio za konačnih 2:1.

Odabranici Luisa Enriquea bili su korak do izjednačenja u 89. minuti. Ponovo je pucao Oyarzabal, no Lloris je sjajno reagirao. U posljednjim trencima susreta Llorios je još jednom fantastično reagirao obranivši Pinov udarac.

Francuska je tako postala drugi pobjednik Lige nacija, nakon Portugala koji je slavio u prvom izdanju 2019. godine.

Treće mjesto osvojila je Italija. U reprizi četvrtfinala nedavno završenog Europskog prvenstva, Italija je s istovjetnih 2:1 nadvisila Belgiju i na domaćem terenu stigla do trećeg mjesta u Ligi nacija.

Nakon što u prvom dijelu nije bilo pogotka, golove za Talijane zabili su Nicolo Barella u 46. te Domenico Berardi iz kaznenog udarca u 65.

Belgija je u tri navrata pogodila okvir talijanskog gola, a konačni rezultat postavljen je četiri minute prije kraja. Pogodak je na dodavanje De Bruynea postigao de Ketelaere.

Kopirati
Drag cursor here to close