Gavran leti dalje

Švicarski napadač hrvatskih korjena napušta Dinamo

Evidentno je da 30-godišnji golgeter nema problem s ozljedama, tako da se najvjerojatnije radio o tome da Gavranović neće produžiti ugovor, čime je njegova avantura na Maksimiru završena.
Sport / Nogomet | 21. 06. 2020. u 10:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Mario Gavranović (GNK Dinamo)

Mario Gavranović, napadač zagrebačkog Dinama, nije bio na popisu od 23 igrača Igora Jovićevića za prvenstveni susret s Goricom.

Prema svemu sudeći, pišu Sportske novosti, Švicarac je odigrao svoje u plavom dresu te će on ovog ljeta napustiti klub.

Aktualni ugovor istječe mu za desetak dana, krajem lipnja, a iako je zaigrao protiv Lokomotive, sada nije bio ni na klupi za susret s Goricom (0:0).

Evidentno je da 30-godišnji golgeter nema problem s ozljedama, tako da se najvjerojatnije radio o tome da Gavranović neće produžiti ugovor, čime je njegova avantura na Maksimiru završena.

Gavranović je u Zagreb stigao iz Rijeke u siječnju 2018. godine, a u 88 utakmica za 'modre', zabio je 28 golova.

Švicarski reprezentativac svojevremeno je glasio za 'neoprostivu' pogrešku Hrvatskog nogometnog saveza, koji nije učinio dovoljna napor da ga privoli igrati za "Vatrene", kao što je to ranije uspio s Ivanom Rakitićem.

Nakon toga Hravtskoj se 'dogodio' sličan slučaj s Josipom Drmićem koji je također odabrao "Schweizer Nati" umjesto "Vatrenih".

Međutim, igrajući jedno vrijeme u njemačkim klubovima, i Gavranović i Drmić su stagnirali, završivši na kraju u klubovima koji se ne zovu Schalke (Gavranović), Bayer ili Borussia Mönchengladbach (Drmić), nego Zürich, Rijeka, Dinamo Zagreb (Gavranović), odnosno Norwich City (Drmić).

Mario Gavranović je za švicarsku nacionalnu vrstu nastupio 22 puta, upisavši se sedam puta među strijelce.

Zasad se ne zna koja je njegova sljedeća destinacija, ali po svemu sudeći bit će to neki od švicarskih klubova.

Novo ime na relaciji Rijeka - Dinamo?

Posljednjih dana u hrvatskoj nogometnoj javnosti zakotrljala se priča o potencijalnom novom pojačanju zagrebačkog Dinama.

Riječ je o Antoniju-Mirku Čolaku, napadaču Rijeke koji s aktualnim klubom ima važeći ugovor do ljeta 2022. godine.

Golgeter s Rujevice spominje se kao potencijalna zamjena za Brunu Petkovića koji bi ovog ljeta mogao biti prodan u inozemstvo. Međutim, cijena za Čolaka mogla bi biti tema velike rasprave između dva hrvatska prvoligaša.

Kako prenose Sportske novosti, Rijeka očekuje zaraditi između tri i četiri milijuna eura za 26-godišnjeg igrača, dok su u Dinamu spremni dati oko dva i pol milijuna.

Kopirati
Drag cursor here to close