BVB

Švicarac Lucien Favre novi je trener Borussije Dortmund

Favre je s OGC Nizzom prošle sezone u Francuskoj zauzeo treće mjesto, odmah iza Monaca i PSG-a. Ove sezone je podbacio, osvojivši osmo mjesto, što znači da klub s juga Francuske, za kojeg igra i Mario Balotelli, ove godine neće u Europu.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2018. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački nogometni velika Borussia Dortmund ima novog trenera. U Bundesligu se vraća švicarski stručnjak Lucien Favre, koji je u protekle dvije sezone trenirao francuskog ligaša OGC Nizza.

Kako piše njemački sportski specijalist Kicker, Favre je potpisao ugovor do 30. lipnja 2020. godine.

Ovaj 60-godišnji Švicarac s uspjehom je ranije vodio Borussiju Mönchengladbach, koju je od kandidata za ispadanje pretvorio u klub za Europu. Prije toga vodio je i berlinsku Herthu, s kojom je u sezoni 2008/2009 zauzeo četvrto mjesto, što je jedan od najboljih plasmana kluba iz Belina uopće. Favre je s OGC Nizzom prošle sezone u Francuskoj zauzeo treće mjesto, odmah iza Monaca i PSG-a. Ove sezone je podbacio, osvojivši osmo mjesto, što znači da klub s juga Francuske, za kojeg igra i Mario Balotelli, ove godine neće u Europu.

Favre će naslijediti Petera Stögera, koji je ekipu iz Dortmunda vodio u posljednjih pola godine i uspio osigurati mjesto u Ligi šampiona.

On je i prošle sezone bio jedan od najizglednijih kandidata za klupu Dortmunda, ali su se šefovi na kraju odlučili za nizozemskog trenera Petera Bosza, koji je ubrzo morao otići jer je imao katastrofalne rezultate i jednako neuvjerljivu igru tima. Prije toga vodio ih je Thomas Tuchel, s kojim su se razišli nakon osvajanja njemačkog kupa prošle sezone.

Borussia Dortmund trenutačno se nalazi u SAD-u, još uvijek s trenerom Stögerom, a odigrat će jednu testnu utakmicu protiv kluba Los Angeles FC. Po povratku ih čeka novi trener i nova pravila igre.

Kopirati
Drag cursor here to close