Kovač brani Flicka

"Svi znamo kako stvari funkcioniraju u Bayernu, ne mogu shvatiti priče o Flicku"

"Usprkos svim uspjesima, i dalje se vode priče o budućnosti Hansija Flicka. Ja to ne mogu shvatiti", kazao je Niko Kovač za Sport Bild, komentirajući stanje u svojem bivšem klubu.
Sport / Nogomet | 15. 04. 2021. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Hansi Flick i Niko Kovač

Neslaganje između Brace Salihamidžića, sportskog direktora i člana uprave Bayerna, te trenera Hansija Flicka, jedno je vrijeme bilo javna tajna, a sad je to predmet javne rasprave u njemačkim sportskim krugovima.

Većina neutralnih analitičara slaže se s tezeom da jedan od njih dvojice mora napustiti klub, želi se relaksirati atmosfera u Bayernu.

Javnost je itekako više naklonjena glavnom treneru koji je prošle godine osvojio trostruku krunu, ali Salihamidžić smatra da svaki od njih treba raditi svoj posao, a kad je riječ o dovođenju novih igrača, onda je to posao sportskog direktora.

Flick radi najbolje što može s onime što ima na raspolaganju, iako mu se ni u kojem slučaju ne sviđa što njegovo mišljenje nije nimalo važno kad se raspravlja o potencijalnim dolascima i odlascima iz kluba.

Prethodnik Hansija Flicka, a danas prvi trener Monaca, Niko Kovač, objasnio je za Sport Bild kako se ista stvar događala u klubu i dok je on imao ulogu glavnog trenera.

Kovač je situaciju usporedio s onom današnjom u Monacu te ističe kako 'modus operandi' nije nimalo sličan u Muenchenu i Monte Carlu.

"S Paulom Mitchelom razgovaram o svemu, bili to potencijalni novi suradnici ili igrači", govori Kovač.

Odnosi u Bayernu su pak drugačiji.

"Kako je bilo u Bayernu? Svi znamo kako tamo stvari funkcioniraju. Sve je suprotno od ovoga kako je meni danas u Monacu. Moja situacija danas može se usporediti s onime kako sam radio dok sam bio prvi trener Eintrachta, a to je nešto što svaki trener želi. Želite biti uključeni u sve segmente poslovanja, planiranja i odlučivanja".

Kovač je na taj način uputio javnu kritiku Hasanu Salihamidžiću koji nije udovoljio njegovim željama da Bayern potpiše Rebića, Wernera ili Vogta.

I Flick je posebno bio 'zagrijan' za Timu Wernera koji je u konačnici otišao put Chelseaja, ali budući da njegove predstave u dresu Plavaca nisu sjajne, postoji mogućnost da se i on uskoro vrati u domovinu.

"Usprkos svim uspjesima, i dalje se vode priče o budućnosti Hansija Flicka. Ja to ne mogu shvatiti", zaključio je Kovač.

Kopirati
Drag cursor here to close