Kai bum

Svi vole Lamparda: Kai Havertz potpisao za Chelsea

Havertz je peto kapitalno pojačanje za Chelsea, nakon što su za momčad sa Stamford Bridgea već potpisali Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech i Thiago Silva.
Sport / Nogomet | 04. 09. 2020. u 22:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Kai Havertz na Stamford Bridgeu

Dosadašnji igrač Bayera iz Leverkusena Kai Havertz i njegova nogometna budućnost više nisu predmet nagađanja, kao prethodnih tjedana.

Mlada njemačka senzacija i službeno je novi  igrač Chelseaja, čime je Frank Lampard nastavio fantastičan šoping ovog ljeta. Havertz je potpisao ugovor na pet godina.

Havertz je peto kapitalno pojačanje za Chelsea, nakon što su za momčad sa Stamford Bridgea već potpisali Timo Werner, Ben Chilwell, Hakim Ziyech i Thiago Silva.

Dolaskom Havertza, Bluesi ističu jasnu kandidaturu za naslov prvaka Engleske, ako ne ove, onda sljedećih sezona kada najtalentiranija momčad Otoka dodatno sazrije.

"Vrlo sam sretan i ponosan što sam ovdje. Za mene ovo predstavlja ostvarenje snova, da igram za ovako velik klub kao što je Chelsea. Jedva čekam da upoznam nove suigrače i trenere, presretan sam", izjavio je Havertz koji nije skrivao oduševljenje prilikom potpisa. 

"Želio bih zahvaliti svima u Leverkusenu koji su me pratili i podržavali tijekom ovih deset godina. Tu sam odrastao i formirao se - kao nogometaš i kao osoba. Ali sad vidim da je došlo vrijeme da započnem nešto novo. I tome se radujem", poručio je Havertz svom bivšem klubu.

Klubovi nisu naveli koja je visina odštete, no Transfermarkt navodi kako se radi o 80 milijuna eura.

Njemački Bild napominje kako je uz to dogovoreno još 20 milijuna u potencijalnim bonusima. Od toga je 10 milijuna vezano uz lako ostvarive bonuse, dok preostali iznos ovisi o osvojenim trofejima Chelseaja.

"Kai je igrao za nas deset godina, od toga četiri s našim profesionalnim timom. Za to vrijeme postao je i igrač nacionalne vrste i unatoč mladosti već je postigao izvanredne rezultate. Već je svjetske klase, zasigurno jedan od najboljih koji je ikad igrao za Bayer 04. U narednim godinama Kai će također dokazati kakav je sjajan nogometaš u izuzetno zahtjevnoj engleskoj ligi", izajvio je sportski direktor Apotekara Rudi Völler.

Kopirati
Drag cursor here to close