Razočarani Zlatanom

Švedski mediji oštri prema Ibrahimoviću

"Trebali bismo se složiti oko toga da se Zlatanova odluka o povratku u reprezentaciju pokazuje sve manje uspješnom", navodi švedski list Aftonbladet.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2021. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bez dvojbi je Zlatan Ibrahimović najveća zvijezda švedske nogometne repezentacije. No, nakon poraza u odlučujućoj utakmici kvalifikacija za SP od Španjolske, mediji iz domovine su ga oštro kritizirali.

Španjolska se pobjedom 1:0 nad Švedskom izravno plasirala u Katar iduće godine, dok će Šveđani prolazak na SP tražiti preko dodatnih kvalifikacija. Ibrahimović se u reprezentaciju vratio u ožujku nakon gotovo pet godina pauze.

Sada se našao u fokusu poslije poraza.

"Povratak Zlatana nije uspješna priča", navodi švedski list Aftonbladet uz navođenje nekih njegovih izjava.

Dodali su i kako je Ibrahimović napravio ružan i grub prekršaj nad Azpilicuetom.

"Propustio je Europsko prvenstvo, nije postigao gol u 90 minuta protiv Gruzije, nije se niti pojavio u utakmici protiv Španjolske, a i suspendiran je za start dodatnih kvalifikacija… Trebali bismo se složiti oko toga da se Zlatanova odluka o povratku u reprezentaciju pokazuje sve manje uspješnom", navodi švedski list.

Naravno da nije lako igrati s 40 godina na leđima, ali zasigurno Ibrahimović nije glavni krivac što su Šveđani u ovom trenutku u nešto lošijoj formi. Uostalom, da je Švedska imala više Zlatan u zadnjih 20-tak godina, danas bi njihova nogometna svakodnevnica vjerojarno drukčije izgledala.

Ibrakadabra je u nogometnoj povijesti priredio dovoljno magičnih trenutaka da bi ga 'uništile' kritike u smiraju karijere...

Kopirati
Drag cursor here to close