SP2018

Švedska šokirala Italiju

Šveđani su uspjeli doći kod do minimalne pobjede pa četverostrukog svjetskog prvaka Italiju čeka teška zadaća u ponedjeljak u uzvratu u Milanu.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2017. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom dvoboju dodatnih europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018 u Solni švedski nogometaši su slavili protiv Italije s 1:0.

Šveđani su uspjeli doći kod do minimalne pobjede pa četverostrukog svjetskog prvaka Italiju čeka teška zadaća u ponedjeljak u uzvratu u Milanu.

Prvo poluvrijeme utakmice na Friends Areni ponudilo je oprezan nogomet, pa je prvi udarac u okvir vrata uopće uputio Talijan Antonio Candreva tek u 48. minuti utakmice. Talijani su više napadali u drugom dijelu, no prva je ipak zabila Švedska.

U 60. minuti udarac Jakoba Johanssona odbio se od Danielea De Rossija, a lopta je prevarila Gianluigia Buffona i ušla u mrežu. Matteo Darmian je u 71. minuti pogodio vratnicu, a do kraja je čvrsta švedska obrana izdržala sve talijanske nalete. Bila je ovo i prva pobjeda nad Italijom nakon 1998. godine.

Talijani će u uzvratu morati pokazati puno više ako žele u Rusiju. Propuštanje Svjetskog prvenstva bila bi velika tragedija za Italiju koja je zadnji put propustila Mundijal prije čak 60 godina.

Osim kvalifikacijskih, u istom terminu igrale su se i prijateljske utakmice jakih reprezentacija. Najviše pozornosti bilo je na tradicionalnom derbiju Njemačke i Engleske, ali on je završio s razočaravajućih 0:0. Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti pobjedu Francuske nad Walesom od 2:0 i golijadu Belgije i Meksika koji su odigrali 3:3.

Rezultati dodatnih kvalifikacija, Europa:

Hrvatska - Grčka 4:1 (Modrić 13-11m, Kalinić 19, Perišić 33, Kramarić 49 / Papastathopoulos 30)
Sjeverna Irska - Švicarska 0:1 (Rodriguez 58-11m)

10. studenog:
Švedska - Italija 1:0 (Johansson 61)

11. studenog:
Danska - Irska

UZVRATNE UTAKMICE

12. studenog:
Grčka - Hrvatska
Švicarska - Sjeverna Irska

13. studenog:
Italija - Švedska

14. studenog:
Irska - Danska

Kopirati
Drag cursor here to close