Kvalifikacije za SP

Švedska, Sj. Makedonija i Poljska uvjerljive; Remi Ukrajine i Finske

Najuvjerljiviju pobjedu u utakmicama igranim u ovom terminu izvojevali su nogometaši Sjeverne Makedonije - oni su s 5:0 nadigrali ipak objektivno slabiji Lichtenstein. Šveđani su s 3:0 bili bolji od Kosova u gostima, uz asistenciju Ibrahimovića.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2021. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Zlatan Ibrahimović

Slavna nogometna imena odigrala su važne uloge za svoje ekipe i u kasnijim susretima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022.

Otkako se Zlatan Ibrahimović vratio u reprezentaciju Švedske, u igri uglavnom sudjeluje asistencijama, a u tom je tonu nastavio i u nedjelju, a Šveđani su s 3:0 bili bolji od Kosova u gostima.

Ibra je asistirao Augustinssonu u 12. minuti, a do poluvremena je još zabio i Isak.

Zlatan iz igre izišao u 67. minuti, a tri minute kasnije Larsson je iz kaznenog udarca potvrdio uvjerljivu pobjedu Skandinavaca.

Drugi proslavljeni napadački as, Bayernov Robert Lewandowski, također je bio ključan u 3:0 pobjedi Poljske nad Andorom.

Popularni Lewa, koji igra u formi najboljeg igrača svijeta, zabio je u 30. te 55. minuti utakmice. Kasnije je izašao u 63., kada je umjesto njega u igru ušao Swiderski, a upravo je on stavio točku na i zabivši za konačnih 3:0 u 88. minuti susreta.

Nakon što su u prvom kolu bili uvjerljivi protiv Islanda, Nijemci su kod Rumunja zahvaljujući golu Gnabryja iz 17. minute slavili s minimalnih 1:0.

Najuvjerljiviju pobjedu u utakmicama igranim u ovom terminu izvojevali su nogometaši Sjeverne Makedonije - oni su s 5:0 nadigrali ipak objektivno slabiji Lichtenstein.

Bardhi je otvorio golijadu u 7. minuti, a s tim rezultatom otišlo se na predah. Potom je u razmaku od tri minute Trajkovski utrostručio to vodstvo - u 51. te 54. minuti. Elmas je nešto kasnije podigao na 4:0, u 62. minuti, da bi 20 minuta kasnije, u 82. Nestorovski zabio za konačnih 5:0.

Italija je kao gost svladala Bugarsku s 2:0 (Belotti i Locatelli), dok se Izrael i Škotska odigrali neodlučeno 1:1.

Austrija je protiv Farskih otoka preokrenula 0:1 i slavila s 3:1, a golove za Austrijance postigli su Dragović, Baumgartner i Kalajdžić.

Švicarska je golom Xherdana Shaqirija sa samog početka utakmice (2.) svladala Litvu 1:0, dok je Mađarska kod San Marina pobijedila s glatkih 3:0.

Ukrajina i Finska podijelile su bodove u našoj skupini, odigravši 1:1. Strijelci su bili Moraes (80.) i Pukki (89.). Obje reprezentacije imaju sada po dva boda, dok vodeća Francuska ima četiri, a BiH jedan bod. Kazahstan je bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close