Ljutiti pape

Sušić iskreno: Da mogu sada bih otpisao barem šest igrača!

Sport / Nogomet | 12. 09. 2014. u 13:19 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da mogu, da imam alternativu, barem pet ili šest nogometaša bih sklonio iz reprezentacije, priznao je u razgovoru za Nezavisne Safet Sušić, izbornik reprezentacije BiH.

"Ljut sam i razočaran jer nam se nije smjelo desiti da izgubimo. Umjesto da nakon vodećeg gola odem na kavu i vratim se samo da pitam sa koliko razlike smo slavili, desila se katastrofa", rekao je Sušić.

Osim medija nakon poraza izbornika su okrznuli i neki igrači. Najkonkretniji bio je Senad Lulić, poručivši mu da se zapita je li u utakmici sa Ciprom odabrao pravu postavu.

"Kada se vidim sa Lulićem, stavit ću mu do znanja da nema pravo da govori o sastavu, pogotovo jer sam imao dilemu dati priliku njemu ili Sejadu Salihoviću. Možda sam baš tu pogriješio", kazao je Sušić za Nezavisne novine osvrnuvši se na kritike o davanju prilike novacima od prve minute.

"Ima igrača koji su nezadovoljni, ali neki možda treba da budu sretni što uopće dobivaju poziv u reprezentaciju. Pojedincima je sretna okolnost što mi objektivno imamo vrlo slabu konkurenciju, jer da nije tako, još nakon utakmice sa Nigerijom na Mundialu bar pola naše ekipe trebalo se oprostiti. Da mogu, da imam alternativu, i sada bih se oprostio sa barem pet-šest nogometaša", tvrdi Sušić.

Požalio se Sušić i da ima onih koji za sebe smatraju da su nezamjenjivi.

"Spreman sam i prihvaćam kritiku, ali u nekim stvarima treba biti malo više realan. Ovoga puta imali smo tri igrača iz naše lige. Na Mensura Mujdžu njegov trener u Freiburgu ne računa, Sejad Salihović vrlo malo igra u Hoffenheimu, a događa se, očito, da su pojedinci shvatili da im je mjesto zagarantirano pa ne pružaju sve od sebe i to se onda odrazi i na rezultat. Svi treba da se zapitaju", upozorio je izbornik koji je odgovorio onima koji smatraju da bi trebao otići.

"Znam da ima dosta onih kojima smetam ili sam im dosadio i voljeli bi da odem. Konstantno se stvara bauk oko svakog mog poteza. Pravi se senzacija i kad zakasnim na avion i sve se shvaća tragično. Onog trenutka kada vidim da nisam taj koji može reprezentaciju odvesti na EP, neću čekati da me sklone i mijenjaju. Otići ću sam", kazao je Sušić za Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close