UEFA

Superligaši ostaju dvije godine bez Lige prvaka?

To bi značilo da momčadi koji se i dalje nisu distancirali od projekta Superlige, a u ovom trenutku to su Real Madrid i Juventus, ostaju jedini kažnjenici.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2021. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Ilustracija

Kako prenosi portal "ESPN", UEFA navodno namjerava one momčadi koje su ostali vjerne projektu Superlige suspendirati na dvije godine iz natjecanja u Ligi prvaka.

Iz ove medijske kuće pozivaju se na nekoliko izvora iz UEFA-e.

To bi značilo da momčadi koji se i dalje nisu distancirali od projekta Superlige, a u ovom trenutku to su Real Madrid i Juventus, ostaju jedini kažnjenici.

Podsjećamo, inicijativno je Superligu pokrenulo 12 klubova: Real Madrid, Barcelona, Atletico, Juventus, Inter, Milan, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea i Tottenham,

Čelnici madridskog i torinskog kluba, kluba Florentino Perez i Andrea Agnelli, su i čelni ljudi projekta koji (još) nije zaživio. Ovaj dvojac se još ne predaje, tvrdeći kako je bez Superlige izvjestan samo sunovrat vrhunskog nogometa.

Prvi su sidro digli engleski premierligaši, potom i Atletico, Inter i Milan, a i Barcelona se na određeni način distancirala. Međutim, neki mediji na društvenim mrežama imenuju i Barcelonu te AC Milan među grješnike.

U Italiji je čak i usvojen propis koji izričito zabranjuje sudjelovanje tamošnjih klubova u najtecanjima koja ne odobrava nacionalni savez.

Ostaje za vidjeti hoće li ova prijetnja ostati samo na razini spekulacija, i iako se pokaže da je ozbiljna, kakav će odgovor biti onih klubova koji su i dalje ostali privrženi ovom projektu, konkretno u ovom trenutku Reala i Juventusa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close