Jedan od najvećih i najluđih derbija

Superclasico za Copu prvi put u povijesti

Naravno i ovaj rivalitet ima svoju priču o onima koji su navijali za Bocu (siromašni) i bogatima (River) iako su klasne razlike sve manje posljednjih godina.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2018. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I to se moralo jednom dogoditi. Za naslov najbolje ekipe u Južnoj Americi, u finalu ovosezonskog izdanja Copa Libertadores igraju Boca Juniors i River Plate. Jedan od najvećih, najluđih derbija, popularni Superclasico.

Za Bocu je ovo jedanaesto finale, River Plate je igrao šest manje. Boca je šest puta osvajala Copa Libertadores, posljednji put još 2007. godine, dok je posljednje finala igra 2013. Gledajući učinak Rivera, on je ipak nešto skromniji (tri titule) pa su ispred uz Bocu i Independiente, Estudiantes, Brazilski Gremio i Sao Paulo, Urugvajski Nacional i Peñarol, Olimpia iz Paragvaja.

Puno su velikih utakmica igrali jedni i drugi, ali nikada ovakvu, zato i ne treba napominjati što će značiti pobjeda u ova dva susreta, jer će naredna dva duela obilježiti posebnim slovima povijest ovih klubova.

Naravno i ovaj rivalitet ima svoju priču o onima koji su navijali za Bocu (siromašni) i bogatima (River) iako su klasne razlike sve manje posljednjih godina.

Veliki je broj igrača igrajući za jedne i druge obilježio ovo ogromno rivalstvo, ali samo oni koji budu večeras istrčali na drevnu La Bomboneriju ili u revanšu na legendarnom Monumentalu će imati tu čast da igraju Superclasico za Copu.

Na klupama oba kluba sjede igračke legende. Na Bocinoj je Guillermo Barros Schelloto, dok je na klupi Rivera Marcelo Gallardo. Najveća očekivanja navijači Boce imaju od Carlosa Teveza, ali tu je i Cristian Pavon, Dario Benedetto, Mauro Zarate. River se uzda u kolumbijski dvojac Quintero - Borre, a tu su još i Pratto, Martinez, Enzo Perez...

Gledajući trenutačnu forme, obje ekipe osciliraju. Boca je u zadnjih deset utakmice ostvarila tri pobjede, River Plate je u posljednjih pet utakmica gubio tri puta.Od deset međusobnih duela River ima pet pobjeda, uz tri posljednje vezane bez primljenog gola. Ali tko pita za formu i brojke...

Kopirati
Drag cursor here to close