Bundesliga

Sumrak favorita: Borussia Dortmund poražena, Leipzigu samo bod

"Žuto-crni" su gostovali kod Augsburga, a igrao se neuobičajeno grub nogomet u prvom poluvremenu gdje je podijeljeno čak pet žutih kartona. Autsajder je na kraju protiv favorizirane Borussije slavio s 2:0.
Sport / Nogomet | 27. 09. 2020. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Augsburg je iznenađujuće svladao favoriziranu Borussiju Dortmund (2:0)

Subotnji poslijepodnevni termin u Bundesligi donio je nedaće favoritima u drugom kolu.

Borussia Dortmund upisala je poraz, dok je druga Borussia – iz Moenchengladbacha – uspjela bar osvojiti bod, jednako kao i RB Leipzig na gostovanju u Leverkusenu.

"Žuto-crni" su gostovali kod Augsburga, a igrao se neuobičajeno grub nogomet u prvom poluvremenu gdje je podijeljeno čak pet žutih kartona, među kojima su bili i onaj Erlingu Brautu Haalandu i Thomasu Meunieru.

U prvom dijelu igre pao je i prvi gol na utakmici koji je postigao Felix Udokhai u 40. minuti na asistenciju Daniela Caligiurija.

Početkom drugog dijela domaća momčad nastavila je gdje je stala u prvom, a ovog puta se u strijelce za konačnih 2:0 upisao asistent kod prvog – Caligiuri.

Nešto bolje prošla je momčad RB Leipziga na gostovanju kod Bayer Leverkusena.

Rezultat je bio 1:1, a poveli igrači trenera Nagelsmanna nakon lijepe solo-akcije Emila Forsberga u 14. minuti.

Ipak, sreća momčadi iz Leipziga nije dugo potrajala jer je Kerem Demirbay sjajnim udarcem samo šest minuta kasnije poravnao rezultat.

Do kraja prvog poluvremena igru je morao napustiti ozlijeđeni Yousseff Poulsen, a zamijenilo ga je novo pojačanje Alexander Sorloth, ali bez značajnog učinka.

Bivši igrač Dinama, Dani Olmo, startao je u udarnoj postavi, a zamijenjen je u 86. minuti kada je u igru ušao Henrichs.

Odigravši na svom terenu također 1:1, Borussia M'Gladbach je ispustila bod protiv Union Berlina.

Prvo je za vodstvo domaćih u 56. minute pogodio Marcus Thuram, a momčad iz glavnog grada dolazi do izjednačenja u 80. minuti kada Schlotterbeck zabija za konačnih 1:1.

Arminia u Bielefeldu upisala minimalnu pobjedu nad Koelnom golom Edmundssona (78'), a Stuttgart je u golijadi u Mainzu bio bolji od domaćina sa 4:1.

Katastrofalni Schalke je nakon visokog poraza u prvom kolu od Bayerna (0:8), u subotu na svom travnjaku poražen i od Werdera (1:3).   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close