HNS

Šuker raspisao izbore, Daliću ugovor do srpnja 2020.

Izbornik Zlatko Dalić je napokon dobio ugovor i to do 31. srpnja 2020. godine
Sport / Nogomet | 21. 11. 2017. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premda se činilo kako ove godine neće biti izbora za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), predsjednik Saveza Davor Šuker je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora sazvao izbornu sjednicu Skupštine HNS-a koja će biti održana 22. prosinca.

Prije samo nekoliko dana izvršni direktor HNS-a i predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza (ZNS) Damir Vrbanović je kazao kako ove godine neće biti izbora za novog predsjednika HNS-a, već se se 19. prosinca održati redovita Skupština HNS-a, međutim dogodio se obrat, piše Hina.

Šuker je izvijestio Izvršni odbor kako je sazvao izbornu sjednicu, a potom je Izvršni odbor sadašnjem predsjedniku pružio jednoglasnu podršku za kandidaturu za novi predsjednički mandat.

IO je na današnjoj sjednici donio još dvije odluke. Izbornik Zlatko Dalić je napokon dobio ugovor i to do 31. srpnja 2020. godine.

Podsjetimo, Dalić je prvotno preuzeo reprezentaciju na samo jednu utakmicu protiv Ukrajine i to bez ijedne kune naknade. Nakon kijevskog uspjeha, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza podržao je Dalića i za dvije utakmice u dodatnim kvalifikacijama protiv Grčke, a dogovoreno je da će se nakon toga ponovno razgovarati. Kako su 'Vatreni' izborili plasman na svjetsko prvenstvo bilo je sasvim očekivano da će Dalić dobiti priliku za nastavak posla, te pravi ugovor.

Produžen je ugovor s izbornikom mlade reprezentacije Nenadom Gračanom do 30. lipnja 2019. godine.

Kao Šukerovi protukandidati posljednjih se dana spominju Dario Šimić (42) i Marijan Kustić (42). Šimić je javno najavio kandidaturu, dok se Kustić za sada nije oglasio.

Međutim, kandidata mogu biti samo dva. Naime, status HNS-a nalaže da predsjednički kandidat 15 dan prije Izborne skupštine mora predočiti potpise devet županijskih saveza koji stoje iza njih. S obzirom da Hrvatska ima 20 županija, plus Grad Zagreb, lako se dolazi do zaključka da se na Izbornoj skupštini mogu pojaviti samo dva kandidata, piše Hina.

Inače, Skupština ima 59 članova, a za pobjedu na predsjedničkim izborima potrebno je 30 glasova.

U Skupštini sjede predstavnici županijskih saveza (21), svaki klub Prve HNL daje po dva člana (20), svi klubovi Druge HNL daju zajedno dva člana, klubovi trećih liga daju tri člana, klubovi nižih liga deset, a po jedan član dolazi iz Sindikata igrača, udruženja trenera te jedan zastupnik ženskog nogometa.

Kopirati
Drag cursor here to close