Bundesliga

Sudac svirao kraj poluvremena, a potom dosudio jedanaesterac

Sudac je poslao momčadi na odmor, a na putu do svlačionice promijenio svoju odluku i nakon video provjere dosudio jedanaesterac.
Sport / Nogomet | 17. 04. 2018. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju začelja njemačkog nogometnog prvenstva Mainz je pobijedio Freiburg 2-0, a susret je obilježio sudac Guido Winkmann koji je dosudio jedanaesterac za Mainz nakon što je odsvirao kraj prvog dijela.

Winkmann je poslao momčadi na odmor, a na putu do svlačionice promijenio svoju odluku i nakon video provjere dosudio kazneni udarac za domaći sastav. Dio igrača već je bio u svlačionicama pa se čekao njihov povratak kako bi se izveo kazneni udarac.

Jedanaesterac je skrivio Oliver Kempf koji je igrao rukom na ubačaj Danijela Brosinskog, a kazneni udarac je sigurno izveo Pablo de Blasis. Video assistant referee (VAR) se od ove sezone koristi u Bundesligi, ali ne i bez kontroverzi jer je do sada zabilježeno nekoliko spornih odluka, javlja Hina.

Zanimljivo je bilo i na početku drugog dijela. Nastavak susreta je kasnio je su navijači Mainza prosvjedovali bacajući u dva navrata papirnate role na teren.

Pitanje pobjednika razriješio je De Blasis u 78. minuti svojim drugim golom na utakmici. Pogodak gostima 'poklonio' je gostujući vratar Alexander Schwolow koji je dodao loptu u noge veznjaku Mainza Robinu Quaisonu, a ovaj samo proslijedio do 30-godišnjeg Argentinca koji je zabio u praznu mrežu za 2-0.

Mainz je ovom pobjedom osvojio iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas. Pobjedom je preskočio Freiburg i sada se nalazi na 15. mjestu sa 30 bodova, posljednjem koje osigurava ostanak u elitnom razredu njemačkog nogometa. Freiburg, koji također ima 30 bodova, je pao na 16. poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije, dok zadnja dva mjesta drže HSV sa 22 i Koln sa 21 bodom. Na vrhu je Bayern koji je osigurao naslov prvaka, javlja Hina.

Do kraja prvenstva još su četiri kola.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close