Primera

Suarez bolji od Rakitića: Atletico svladao Sevillu i učvrstio se na vrhu

Ekipa madridskog Atletica pokazala je sve odlike velike momčadi, a jedna od njih je i ta da pobjeđuju i kad ne igraju onoliko dobro koliko to oni uistinu mogu.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2021. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu dvojice otpisanih nogometaša Barcelone, Rakitića i Suareza, Atletico Madrid je u utorak na domaćem terenu svladao Sevillu rezultatom 2:0. Strijelci pogodaka bili su Correa (17') i Saul (76').

Mada je ishod mogao biti i drugačiki, ekipa madridskog Atletica pokazala je sve odlike velike momčadi, a jedna od njih je i ta da pobjeđuju i kad ne igraju onoliko dobro koliko to oni uistinu mogu.

Prvi pogodak na utakmici postignut je u 17. minuti. Trippieru su izgleda oprošteni grijesi od klađenja, a on se za to iskupio asistencijom za Correu koji je prihvatio njegovu povratnu loptu i iz okreta lijepo svladao Bona - 1:0.

Gosti su kontrolirali tijek susreta, imali su veći posjed i veći broj pokušaja prema golu Jana Oblaka, ali kad imate golmana kao što je Slovenac, suparnik mora biti posebno raspoložen kako bi došao do pogotka.

Konačnih 2:0 postavio je plemeniti veznjak u sastavu Atletica, Saul, koji je nedavno priznao kako ima velikih problema s depresijom.

Veznjak Jorgandžija pogodio je u 76. minuti, a valja pohvaliti i Llorentea koji je, baš kao Englez Trippier kod prvog pogotka, lijepom prizemnom povratnom loptom s desne strane uposlio Saula na vrhu 16-erca koji iz takvih pozicija uglavnom ne griješi - 2:0.

Vrsaljko i Grbić ostali su na klupi Atletica. Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Sevillu.

Atletico je zadržao vodeću poziciju u La Ligi te sad na svojem kontu imaju 41 osvojen bod, dok je Sevilla ostala na šestom mjestu iako su bodovno izjednačeni s petoplasiranim Real Sociedadom.

Dodajemo još kako je u ranijem ogledu Granada na domaćem terenu slavila protiv Osasune rezultatom 2:0, a za goste je Ante Budimir igrao do 64. minute.    

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

   

Kopirati
Drag cursor here to close