Hrvatski reprezentativac

Strinić: Mislio sam da ću morati prestati igrati

Milan je objavio da je 31-godišnji Strinić dobio dopuštenje liječnika nakon niza pretraga obavljenih ovaj tjedan u Kardiološkoj klinici u Padovi.
Sport / Nogomet | 23. 11. 2018. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Branič hrvatske nogometne reprezentacije i Milana Ivan Strinić (31) odahnuo je kada je dobio zeleno svjetlo liječnika da može početi trenirati sa "Rossonerima" za koje nije igrao od dolaska ovog ljeta zbog srčanih problema.

"Strahovao sam da ću morati prestati igrati nogomet," kazao je hrvatski nogometaš u razgovoru za Sky.

Milan je objavio da je 31-godišnji Strinić dobio dopuštenje liječnika nakon niza pretraga obavljenih ovaj tjedan u Kardiološkoj klinici u Padovi. Strinić, koji je u dresu hrvatske reprezentacije odigrao 41 utakmicu, može početi trenirati od ponedjeljka.

Hrvatski reprezentativac je u srpnju potpisao trogodišnji ugovor s klubom iz Milana, ali su mu u kolovozu dijagnosticirani problemi sa srcem, zbog čega nije trenirao ni igrao. Rutinskom kontrolom u novom klubu kod Strinića je otkriven početak hipertrofije srčanog mišića, što je iziskivalo razdoblje mirovanja i dodatne pretrage, javlja Hina.

"Nikada u životu nisam imao ovakve probleme i normalno se bojati", priznao je Strinić.

"Protekla tri mjeseca su prošla vrlo brzo jer sam ih proveo s obitelji i prijateljima. Svakoga mjeseca sam imao kontrole, a sada sam spreman okrenuti novo poglavlje u životu," dodao je.

Strinić je kazao kako je cijelo vrijeme imao veliku podršku iz reprezentacije i kluba dodavši kako je sada na novom početku.

"Teško je sada praviti planove. Sada moram početi ispočetka," kazao je.

Zasad nije poznato kada se vraća na travnjak tj. kada će biti spreman za natjecateljske utakmice. Prema nekim predviđanjima njegov povratak očekuje se početkom siječnja, međutim hrvatski branič se nada kako će to biti ranije.

"Moj cilj je vratiti se na teren do 22. prosinca i utakmice Milan - Fiorentina," kazao je Strinić kojem je posljednja službena utakmica bilo finale svjetskog prvenstva između Francuske i Hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close