Prva liga FBiH

Strateg GOŠK-a odlučan: Nećemo mijenjati formaciju koja donosi bolju igru

Uz tri izmjene u sastavu, GOŠK je mijenjao i formaciju za ovu utakmicu, a bolja igra je donijela dozu optimizma više pred nastavak.
Sport / Nogomet | 01. 09. 2021. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

GOŠK na otvaranju prvenstva nije izgubio nijednu utakmicu, ali je u isto vrijeme zbog tri remija u bodovnom zaostatku kakav nisu očekivali na startu.

Ipak u tom smislu nije ništa nedostižno, pogotovo ukoliko budu igrali kao protiv Orašja u posljednjem kolu (1:1).

''Imali smo prilika kao skupa u prethodne dvije utakmice. Bili smo puno bolji protivnik u ovoj utakmici, mislim da smo zaslužili pobjedu i šteta je što ovo nismo rezultatski naplatili. Međutim nadam se, ako budemo ovako igrali u idućem kolu, da bodovi neće doći u pitanje'', kaže trener Ivan Bubalo.

''Išli smo na pobjedu i tako se postavili, akcija Jusufbašić – Haračić nam je donijela vodstvo. Imali smo još prilika i kad smo očekivali da uđemo u mirnu luku napravili smo individualnu grešku i ostavili povratnu loptu na šut Mendešu'', dodao je.

Uz tri izmjene u sastavu, GOŠK je mijenjao i formaciju za ovu utakmicu, a bolja igra je donijela dozu optimizma više pred nastavak.

''Vratili smo se u formaciju koju smo igrali cijelu prošlu polusezonu. Prva dva kola ove sezone smo igrali u formaciji koju igra cijela liga, 4 – 2 – 3 – 1. Prošlu polusezonu smo igrali u 4 – 4 – 2 i to nam je donosilo puno šansi i golova. Ovu utakmicu smo opet odigrali u toj formaciji i mislim da više nećemo od nje odustajati. Naravno to ovisi i od profila igrača koje imamo, ali bez obzira na to mislim da više to nećemo mijenjati jer nam donosi puno'', pojašnjava Bubalo za Dnevni list.

U Kaknju su nastupili u 4 – 2 – 3 – 1 jer se radilo o teškom protivniku u gostima.

''Ta formacija nas čini jačim u defanzivi i htjeli smo čvršće stati protiv Rudara u gostima. To nam je donijelo bod pa smo nastavili isto protiv Igmana, ali nije bilo dobro. Uz to je i energija cijele ekipe bila loša radi viroze. Mislim da smo utakmicom u Orašju otkrili i riješili problem, nažalost nismo bili nagrađeni rezultatom, ali igračima nemam što zamjeriti, odigrali su odlično. Za odnos, pristup i stvorene prilike nemam zamjerki'', istakao je Bubalo.

Sljedeće nedjelje GOŠK će imati priliku potvrditi ovo i na svom terenu protiv Jedinstva.

''Nemamo što čekati, pokušat ćemo dobiti utakmicu. Čeka nas video analiza Jedinstva pa da se što bolje pripremimo za njih u ovih nekoliko dana do meča'', rekao je Ivan Bubalo.

Kopirati
Drag cursor here to close