Elf u problemima

Što se događa s Nijemcima: Vratari Neuer i ter Stegen nisu se ni pogledali!?

Na poluvremenu je Löw iz igre povukao Neuera, a na vratarsku poziciju poslao ter Stegena, a svima je upalo u oči kako se njih dvojica prilikom zamjene nisu čak ni pogledali. O rukovanju ili zagrljaju da se i ne govori.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2019. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački izbornik Joachim Löw još od ispadanja u grupnoj fazi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji hoda po tankome ledu. Trenutačno mu je njemački nogometni savez (DFB) postavio zadatak pomlađivanja reprezentacije i obnove pobjedničkog mentaliteta Elfa.

Nakon što je Löw nedavno objavio kako više ne računa sa senatorima Hummelsom, Müllerom i Boatengom, uslijedile su burne reakcije u javnosti, ali je izbornik ostao dosljedan svojoj strategiji. Međutim, već prva testna utakmica, odigrana u srijedu protiv Srbije, pokazala je kako njemačka reprezentacija još uvijek pati od niza kapitalnih slabosti.

Pored neuigranosti tima i niza debitanata u sastavu, Joachim Löw mora se suočiti i s lošom atmosferom između nekih reprezentativaca, a odavno ni publika nije bila tako tiha kao u srijedu u Wolfsburgu.

Ne može se kazati kako su Nijemci remijem protiv Srbije loše krenuli u kvalifikacijsku 2019. godinu, ali govoriti o uspješnome startu također nema smisla. Jovićev pogodak glavom za Srbiju pokazao je koliko obrana Elfa može biti ranjiva, a zahvaljujući individualnoj klasi koju nesumnjivo posjeduju igrači kao što su Leon Goretzka (24) i Marco Reus (29), njemačka se nacionalna vrsta u drugom poluvremenu uspjela spasiti od poraza.

Međutim, napeta situacija vlada i između dvojice vratara svjetske klase - Manuela Neuera i Marc-Andréa ter Stegena. Na poluvremenu je Löw iz igre povukao Neuera, a na vratarsku poziciju poslao ter Stegena, a svima je upalo u oči kako se njih dvojica prilikom zamjene nisu čak ni pogledali. O rukovanju ili zagrljaju da se i ne govori. Nikakvu pažnju jedan drugome nisu poklonili ni dok se ter Stegen spremao za ulazak u igru, a Neuer istovremeno skupljao svoje stvari oko mreže.

Kako je Neuer prvi kapetan reprezentacije Njemačke, nakon njegova izlaska prvi je put kapetansku vrpcu nosio Ilkay Gündogan, nogometaš turskog porijekla, koji je uoči Mundijala 2018. žestoko kritiziran zbog susreta s turskim predsjednikom Erdoganom. Zbog tog istog susreta s Erdoganom u Londonu, Mesut Özil je nakon kritika zauvijek otišao iz nacionalnog tima.

Nijemci su sinoć započeli utakmicu s najmlađom reprezentacijom još od Kupa konfederacije 2017. godine (prosjek starosti igrača 24,2 godine). Njihova je obrana u prvom dijelu mogla primiti još poneki gol, ali su zato u drugom poluvremenu ipak uspjeli Srbe staviti pod jači pritisak.

Za Nijemce pravi izazov dolazi u nedjelju, kad im je na rasporedu prva kvalifikacijska utakmica za Euro 2020, koju igraju protiv Nizozemske. Taj susret vjerojatno će Löwu i ljudima iz nogometnog saveza puno toga kazati.

Kopirati
Drag cursor here to close