Klupski rekorderi

Što je ovaj El Clasico donio Messiju, Ramosu i Benzemi?

Samo je jedan igrač ima višer nastupa od Argentinca u povijesti El Clásica, kapetan Real Madrida Sergio Ramos. Nogometašu rođenom u Sevilli bila je ovo 44. utakmica u El Clásicu.
Sport / Nogomet | 02. 03. 2020. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Lionel Messi i Karim Benzema

Leo Messi je u nedjelju u porazu Barcelone na stadionu Santiago Bernabeu odigrao 43. utakmicu u El Clasicima.

Tako je čarobni Argentinac iz Rosarija nadmašio po broju nastupa Xavija Hernándeza, koji je u 42 utakmice nosio dres Blaugrane protiv Real Madrida.

Samo je jedan igrač ima višer nastupa od Argentinca u povijesti El Clásica, kapetan Real Madrida Sergio Ramos. Nogometašu rođenom u Sevilli bila je ovo 44. utakmica u El Clásicu.

Ramos je u prosincu prošle godine nadmašio dosadašnji klupski rekord od 42 utakmice kojeg je držao bivši Realov branič Manolo Sanchís.

Paco Gento, Xavi i Sanchis sa po 42 dvije El Clasico utakmice su ispred Andrésa Inieste, Gerarda Piquéa i Sergioja Busquetsa sa 38 nastupa, dok je iza njih ostao jedan legendarni realovac, Raúl González, koji je bijeli dres oblačio 37 puta u utakmicama protiv Barcelone.

Nedjeljini El Clasico ostat će u sjećanju i Karimu Benzemi. Francuz je odigrao svoju jubilarnu 500. utakmicu u dresu Reala.

On je četrnaesti nogometaš Los Blancosa (i treći koji nije Španjolac) koji je dostigao ovu brojku, nakon Raúla (741), Casillasa (725), Sanchísa (710), Santillane (645), Ramosa (638), Hierra (601), Genta (600), Camacha (577), Pirrija (561), Míchela (559), Gutija (542), Roberta Carlosa (527) i Marcela (503).

Benzema je u dresu Reala postigao ukupno 240 pogodaka i peti je najbolji klupski strijelac na vječitoj listi, s dva gola manje od legendarnog Ferenca Puskasa.

Što se tiče utakmica El Clasica, Benzema ih je do sada odigrao ukupno 33, postigavši devet golova, uz osam asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close