Mostar

Stigle nogometne lopte za učenike FBiH

Protokol je potpisala ministrica obrazovanja i znanosti FBiH prof.dr. Elvira Dilberović i komercijalni menadžer za BiH PepsiCo zapadni Balkan Igor Grbić.
Sport / Nogomet | 22. 05. 2018. u 11:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrazovanja i znanosti FBiH i Kompanija PepsiCO potpisali su u utorak u Mostaru Protokol o suradnji i doniranju lopti za ekipne sportove koje će dobiti više od 350 osnovnih škola i odgojno-obrazovnih ustanova za djecu s posebnim potrebama u FBiH.

Protokol su potpisali ministrica obrazovanja i znanosti FBiH Elvira Dilberović i komercijalni menadžer za BiH PepsiCo zapadni Balkan Igor Grbić.

Cilj je donacije lopti za ekipne sportove (nogomet, rukomet, košarka i odbojka) popularizacija zdravih životnih stilova kao i prevencija težine među djecom školskoga uzrasta. Prva donacija lopti Marbo Product, u okviru kampanje branda Chipsy "Pokaži fudbalsku strast" uručena je u utorak Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama "Los Rosales" u Mostaru.  

Kampanja se također provodi u cijeloj BiH te u Republici Srbiji i Crnoj Gori.

''S obzirom da znamo koliko su školske ustanove u deficitu kada je u pitanju sportska oprema, Federalno ministarstvo je, uz već jedan projekt 'Zdravo jedi, zdravo rasti', opredjeljenja da se kod djece razvija zdrav stil života, ali i da se razvija odgovornost kod djece i onih koji su uposleni u školskim ustanovama da se djeca brinu o svom zdravlju na odgovarajući način, bilo prehrambenim navikama, ili bavljenjem timskim sportovima'', izjavila je federalna ministrica Dilberović nakon potpisivanja protokola.

Foto: Bljesak.info / Dodjela u Los Rosalesu

Po njezinim riječima, ovo nije reklama nego unaprjeđenje zdravih prehrambenih navika i zdravog stila života. Ministrica je pozvala i druge kompanije koje za svoje klijente imaju mlađi uzrast da razvijaju ovakve programe i projekte.

''Cilj je naše kompanije da djeca provode više vremena na otvorenom i da se bave sportom, ali i da utječemo na prevenciju pretilosti kod djece, omladine i odraslih'', poručio je komercijalni menadžer za BiH PepsiCo zapadni Balkan Igor Grbić.

Podsjetio je također kako njihov brand Chipsy kroz svoju kampanju "Pokaži nogometnu strast" uoči Svjetskoga prvenstva u nogometu želi promovirati zdrav navijački duh i potaknuti, prije svega mlade, da prepoznaju istinske sportske vrijednosti.

Direktorica Centra 'Los Rosales' Mirna Mezit zahvalila je Grbiću i Dilberović što su odabrali baš ovaj centar da bude prvi u FBiH kome je uručena ova donacija, te se zahvalila na loptama i Grbiću je uručila prigodan poklon kojega su napravili štićenici 'Los Rosalesa'.

Pored osnovnih škola na teritoriju Bosne i Hercegovine, Marbo Product je istu vrstu donacije uputio i svim osnovnim školama u Crnoj Gori i Srbiji, pri čemu će više od 15.000 lopti stići do učenika osnovnih škola u regiji, koji će tako dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

Kopirati
Drag cursor here to close