Austrija - BiH večeras u Beču

Statistika kaže - bit će gusto!

Posljednji susret bio je onaj na Bilinom polju 11. rujna. Tvrda utakmica, bez puno prilika, čovjek odluke je bio Edin Džeko 12 minuta prije kraja.
Sport / Nogomet | 15. 11. 2018. u 14:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večerašnji susret Austrije i BiH na Ernst Happel stadionu će biti peti međusobni, a treći na istom terenu. Statistika je poprilično izjednačena. Dva susreta su završila bez pobjednika, po jednu pobjedu imaju obje reprezentacije.

Do prvog okršaja BiH i Austrije došlo je u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2002. godine. Utakmica je odigrana na Koševu 24. ožujka 2001. godine. BiH je već bila uzdrmana porazima od Španjolske i Izraela, atmosfera nakon Ramat Gana nije bile idealna pa je Austrija bila posljednja prilika da se nešto uradi u tom ciklusu. S druge strane Austrijanci su u Sarajevo doputovali s četiri boda osvojena u susretima s Lihtenštajnom i Španjolskom. Na jednoj strani su bili Bolić, Baljić, Hibić, Barbarez, Akrapović, Varešanović, Piplica, na drugoj Wohlfahrt, Herzog, Vastić. Izbornik BiH je Mišo Smajlović, Blaž Slišković pomoćnik, dok je na klupi Austrije sjedio Herr Otto Barić. U završnici prvog poluvremena Sergej Barbarez nakon slobodnog udarca i intervencije Wohlfahrta donosi prednost BiH. Austrija je uzvratila u 61. minuti. Korner je izveo Herzog, Baur je najbolje reagirao na prvoj stativi.



Do druge utakmice u završnici ciklusa sve je bilo jasno, barem kada je u pitanju BiH, već se pričalo o promjenama na klupi i čekao novi ciklus. Austrijanci su vodili borbu za drugo mjesto i baraž, u tom trenutku su imali jedanaest bodova koliko i Izrael. Ukupno gledajući, BiH je izgledala puno bolje nego u prvoj utakmici, čak je i stvorila više prilika, ali nije bilo realizacije, pa i sreće. Zato je Herzog bio nezaustavljiv. Sa svoja dva gola trasirao je put Austrije do pobjede, kasnije i u baraž. Herzog je s četiri gola bio prvi strijelac grupe, ali Austrija nije prošla baraž.



Do novog dvoboja proći će jako puno vremena. Radilo se o prijateljskom susretu u kojem nije bilo pobjednika. Na terenu je bilo poprilično vatreno u jednom trenutku. Sve je krenulo od starta Bešića, a u rješavanje problema prvo se umiješao Aleksandar Dragović koji je fizički nasrnuo na Bešića, nakon čega je Džeko zakačio s Dragovićem. S obzirom na to da se "pričalo" na prepoznatljivom jeziku, nekoliko dana nakon utakmice se prepričavalo tko je što kome rekao. Što se tiče strijelca, Janko je zabio za Austriju, Hajrović se pobrinuo za konačnih 1:1.



Posljednji susret bio je onaj na Bilinom polju 11. rujna. Tvrda utakmica, bez puno prilika, čovjek odluke je bio Edin Džeko 12 minuta prije kraja. U početnoj postavi igrali su Šehić - Todorović, Šunjić, Zukanović, Čivić - Pjanić, Bešić - Sarić, Dulljević, Višća i Džeko.



Kopirati
Drag cursor here to close