Borba za Premijer ligu

Starta nova sezona, GOŠK i Olimpik prvi favoriti

Nova ili bolje rečeno stara lica su Travnik, Budućnost iz Banovića, sada je tu nakon duže vremena i Radnik iz Hadžića, te GOŠK
Sport / Nogomet | 10. 08. 2019. u 12:29 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmicama prvog kola starta nova sezona u Prvoj ligi FBiH. Sezona u kojoj imamo čak deset bivših premijerligaša.

Nova ili bolje rečeno stara lica su Travnik, Budućnost iz Banovića, sada je tu nakon duže vremena i Radnik iz Hadžića, te GOŠK. U odnosu na prošlu sezonu nema Viteza, Bosne iz Visokog i Novog Travnika koji su se preselili u niži rang, dok je Velež u Premijer ligi.

Tko će ove godine biti glavni kandidat teško je reći na startu. Za očekivati je možda najviše tri do četiri momčadi koje će se izdvojiti u borbi za prvo mjesto, dok bi se kao po nekoj tradiciji skoro pola lige moglo boriti za opstanak. U toj prvoj grupi trebali bi se naći GOŠK, Olimpik, vrlo moguće i Orašje a treba vidjeti kakve su ambicije momčadi kao što su TOŠK, Zvijezda Gradačac, pa i Jedinstvo.

Naravno puno toga ovisi i ambicijama sredina iz kojih klubovi dolaze, odnosno financijama. Neke momčadi poput GOŠK-a, Čapljine, Zvijezde, Metalleghea, TOŠK-a, Jedinstva, Radnika, su jako puno mijenjale. Igrači su dolazili, ali i odlazili.

Imamo tu i novih trenerskih lica. Tako GOŠK u sezonu ulazi s Nenadom Gagrom koji je vodio juniore Zrinjskog, Dragan Radović je došao u Čapljinu, Mato Neretljak se vratio u Orašje. Fadil Hodžić je preuzeo Igman, dok su na "svojim" mjestima ostali Vlado Jagodić (Jedinstvo), Nikola Nikić (Bratstvo), Muamer Rizvić (Budućnost), Esad Selimović (Olimpik).

Već na startu sezone nas čeka nekoliko zanimljivih duela. U Čapljinu dolazi Budućnost, derbi igraju Jedinstvo i Zvijezda, Slaven dočekuje Olimpik, dok će GOŠK gostovati u Hadžićima.

Parovi prvog kola:

Orašje - Rudar Kakanjradi

Jedinstvo - Zvijezda

Goražde - Metalleghe

Travnik - Bratstvo

Radnik - GOŠK

Igman - TOŠK

Čapljina - Budućnost

Slaven - Olimpik

Sve utakmice prvog kola se igraju danas od 17 sati i 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close