EURO2020

Srbija poražena od Portugala

Srbija poslije četiri odigrana susreta ima jednu pobjedu, remija i dva poraza, dok je Portugal ostvario prvi trijumf.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2019. u 22:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik Srbije Ljubiša Tumbaković neće po dobrom pamtiti debi, pošto su aktualni prvaci Europe odnijeli cijeli plijen iz Beograda.

U najzanimljivijem dvoboju subotnjeg programa kvalifikacija za EURO 2020 u Beogradu su nogometaši Portugala pobijedili Srbiju s 4-2. 

 

Portugalci su bolje započeli dvoboj u kišnom Beogradu i poveli preko Williama Carvalha u 42. minuti nakon velike pogreške srpskog vratara Dmitrovića.

U 58. minuti napadač Valencije Goncalo Guedes je iz solo-akcije povećao na 2-0.

U 68. minuti Srbija je smanjila preko igrača Fiorentine Nikole Milenkovića, koji je zabio glavom nakon udarca s kuta, no u 80. minuti nakon dodavanja Silve zabio je Cristiano Ronaldo.

U 85. minuti nakon protunapada je gol zabio Mitrović, ali je samo minutu kasnije uzvratio Bernardo Silva za konačnu potvrdu pobjede gostiju.

Gosti su od prve minute krenuli s Cristianom Ronaldom, kojem su domaći navijači prilikom svakog dodira s loptom zviždali i skandirali "Messi, Messi", dok je mlada senzacija Joao Felix ušao u 70. minuti.

Srbi se sada nalaze u veoma teškoj poziciji za plasman na Europsko prvenstvo putem kvalifikacija, pošto prvoplasirana Ukrajina ima devet bodova i utakmicu više.

"Orlovi" za tri dana gostuju u Luksemburgu, dok će Portugal igrati u Litvi.

Rezultati kvalifikacija za EURO 2020:

Kopirati
Drag cursor here to close