Orlovi put Rusije

Srbija izborila SP

Srbi su tako izborili prvo veliko natjecanje nakon što su propustili posljednji SP u Brazilu 2014. i zadnja tri EP-a.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2017. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

ogometne reprezentacije Srbije i Islanda izborile su plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji čime se broj sudionika povećao na 17.

Srbija je u susretu posljednjeg kola D skupine trebala pobjedu protiv Gruzije kako bi izvadila vizu za Rusiju bez obzira na ishod utakmice Wales - Irska. Gruzija se dobro držala do 74. minute kada je Aleksandar Prijović zabio za veliko slavlje u Beogradu. 

Srbi su tako izborili prvo veliko natjecanje nakon što su propustili posljednji SP u Brazilu 2014. i zadnja tri EP-a.

U Cardiffu su Wales i Irska u međusobnom susretu odlučivali o drugom mjestu i plasmanu u dodatne kvalifikacije. Irci su na koncu slavili 1-0, a junak irske pobjede bio je James McClean u 57. minuti.

U susretu bez rezultatske važnosti Austrija je na gostovanju pobijedila Moldaviju 1-0.

Srbija je osvojila prvo mjesto u skupini sa 21 bodom, Irska je druga sa 19, Wales ima 17, Austrija 15, Gruzija 5, a Moldavija dva boda, prenosi Hina.

U skupini G sve je bilo poznato i prije zadnjeg kola. Španjolska ide direktno na SP, dok će Italija svoju priliku tražiti u dodatnim kvalifikacijama. 

U zadnjem kolu 'furija' je u Jeruzalemu pobijedila Izrael 1-0 golom Illarramendija u 76. minuti, dok je Italija u Skadru slavila protiv Albanije identičnim rezultatom golom Candreve u 73. minuti.

Makedonija je u Strumici pobijedila Lihtenštajn 4-0, a četvrti pogodak na utakmici zabio je Arijan Ademi koji je upisao prvi nastup nakon dvogodišnje suspenzije zbog dopinga.

Na koncu je Španjolska osvojila prvo mjesto sa 28 bodova, Italija je druga sa 23 boda, Albanija ima 13, Izrael 12, Makedonija 11, a Lihtenštajn je bez bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close