U21

Srbi slomili nogu Austrijancu Wolfu i izgubili, Njemačka nadigrala Dansku

Austrijanci su bili konkretniji, koncentriraniji, poveli su pogotkom Wolfa u 37. minuti igre. Posao je srpskoj momčadi dodatno otežan nakon crvenog kartona Jovanovića u 75. minuti nakon čega se igra srpske momčadi raspala.
Sport / Nogomet | 18. 06. 2019. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Srbije iznenađujuće je poražena na početku Europskog prvenstva za igrače do 21 godine starosti, bolja je bila Austrija rezultatom 2:0.

Srbija predvođena novim pojačanjem madridskog Reala, Lukom Jovićem u dvoboj s Austrijom ušla je kao izraziti favorit.

No, već na početku natjecanja pokazalo se kako će se voditi itekako velika borba za plasman na Olimpijske igre. Nevjerojatno zvuči podatak kako je srpska momčad uputila osam udaraca prema golu protivnika, a niti jedan nije otišao u okvir gola. S druge strane, Austrijanci su bili konkretniji, koncentriraniji, poveli su pogotkom Wolfa u 37. minuti igre.

Jovanović slomio nogu Wolfu

Posao je srpskoj momčadi dodatno otežan nakon crvenog kartona Jovanovića u 75. minuti nakon čega se igra srpske momčadi raspala. 

Jovanović je startao na Hannesa Wolfa kojemu je nakon toga pukla noga. Dosadašnji igrač Salzburga, koji je za 12 milijuna eura prešao u Leipzig, iznesen je s terena. Nakon što je sudac pregledao snimku, pokazao je crveni karton mladom srpskom reprezentativcu.

Austrija je potvrdila pobjedu golom Horvatha samo tri minute kasnije.

Samo će prva momčad u skupini proći dalje, a u grupi B još se nalaze Njemačka i Danska.

Nijemci opet žele naslov

Njemačka je odličnim nastupom otvorila Europsko prvenstvo igrača do 21 godine starosti, u drugom susretu dana skupine B, svladali su Dansku s 3:1.

Mladi Nijemci bili su izuzetno raspoloženi, stvarali su niz sjajnih prigoda, a proključalo je u 28. minuti kada je za vodstvo zabio Richter.

Isti igrač povisio je rezultat u sedmoj minuti nastavka da bi treći gol za sjajni Elf pridodao Waldschmidt. Danska je počasni pogodak postigla s bijele točke, strijelac je bio Skov.

Sljedeće kolo na rasporedu je u četvrtak, Njemačka će dočekati Srbiju, a Austrija će tražiti novu senzaciju protiv Danske.

Samo najbolji iz svake od tri skupina prolazi u polufinale, naravno i najuspješnija drugoplasirana reprezentacija, a to donosi plasman na Olimpijske igre u Tokiju iduće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close