FIFA

Srbi drastično kažnjeni zbog političkog huškanja na tribinama; Meksikanci zbog homofobije

FIFA je zbog prijestupa je oba Saveza upozorila dodatnim kaznama ponove li se slični incidenti na predstojećim utakmicama
Sport / Nogomet | 21. 06. 2018. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) posegnula je za prvim novčanim kaznama tijekom tekućeg Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Srpski nogometni savez kažnjen je s deset tisuća franaka zbog "nedoličnog i uvredljivog ponašanja navijača na utakmici s Kostarikom u prvoj utakmici grupne faze". U obrazloženju svjetske krovne nogometne organizacije srpski su navijači protekle nedjelje na tribinama Samara Arene u više navrata isticali "političke poruke i uvredljive zastave".

Meksičkom nogometnom savezu također je izrečena kazna u vrijednosti od deset tisuća franaka. Tijekom prošlotjednog ogleda s Njemačkom meksički su navijači s tribina uzvikivali homofobične parole te vrijeđali vratara njemačke reprezentacije Manuela Neuera.

Međunarodna nogometna federacija (FIFA), s misijom smanjivanja diskriminacije na terenu i tribinama, zbog prijestupa je oba Saveza upozorila dodatnim kaznama ponove li se slični incidenti na predstojećim utakmicama svjetske manifestacije u Rusiji.

Srbija se do konca grupne faze susreće još sa Švicarskom (22. lipnja) i Brazilom (27. lipnja). U prvom kolu grupe E pobijedila je Kostariku s 1:0.

Pred Meksikom, koji je u prvoj rundi grupe F porazio Njemačku s 1:0, ogledi su s Južnom Korejom (23. lipnja) i Švedskom (27. lipnja), prenosi portal Vijesti.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close