Diego Armando Maradona

Sportski svijet se oprašta od legende nogometa

Brojne su reakcije uslijedile gdje se obožavatelji i njegovi suigrači opraštaju od Diega Maradone
Sport / Nogomet | 25. 11. 2020. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Vijest da je jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona (60) preminuo od srčanog udara šokirala je nogometni svijet. Brojne su reakcije uslijedile gdje se obožavatelji i njegovi suigrači opraštaju od legende nogometa.

 ''Vječna hvala. Vječni Diego'', objavio je argentinski klub Boca Juniors.

''Zauvijek ćeš biti u našim srcima'', poruka je Argentinskog nogometnog saveza.

"Kakve tužne vijesti. Izgubio sam velikog prijatelja, a svijet je izgubio legendu. Neka Bog pruži snage članovima obitelji. Nadam se da ćemo se jednog dana zajedno igrati na nebu", napisao je Pele.

"Jako tužan dan za sve Argentince i za nogomet. Ostavlja nas, ali ne odlazi, jer Diego je vječan. Zadržat ću sve lijepe trenutke proživljene s njim i želim iskoristiti priliku da uputim sućut njegovoj obitelji i prijateljima. Počivaj u miru", napisao je Messi.

"Zbogom Diego. Nitko i nikada neće zaboraviti Maradonu", napisala je španjolska Marca.

Cristiano Ronaldo napisao je: "Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnog genija. Jedan od najboljih ikad. Čarobnjak bez premca. Prerano odlazi... Počivaj u miru. Nikada nećeš biti zaboravljen."

Barcelona se zahvalila Maradoni na svemu:

Napoli se oprostio od legende koja je obilježila talijanski klub:

Maradona je bio igrač Barcelone, ali Real Madrid je također poslao oproštajnu poruku:

 

"Daleko najbolji igrač moje generacije i možda najveći svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali i problematičnog života, nadam kako će u Božjim rukama pronaći utjehu. #RipDiego", napisao je bivši engleski reprezentativni napadač Gary Lineker.

"Odveo si nas na vrh svijeta i učinio nas neopisivo sretnima. Bio si najveći. Hvala ti što si bio to što jesi Diego, nedostajat ćeš nam", riječi su argentinskog predsjednika Alberta Fernandeza.

"Zbogom velikanu. Bio si problematična duša, ali oduševljavao si čitav svijet svojom jedinstvenom nogometnom vještinom. RIP", stoji u poruci predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora Thomasa Bacha.

Maradonin nekadašnji suigrač Oscar Ruggeri teško je primio vijest o "odlasku Desetke".

"Emocije mi naviru kada vidim sve ove ljude sa suzama u očima, jer one sada trebaju poteći svima nama Argentincima. Ne vjerujem da će biti ijednog Argentinca koji danas neće zaplakati", izjavio je Ruggeri za ESPN.

Kopirati
Drag cursor here to close