Dobro izlobirali

Sportski sud odbacio odluku UEFA-e, City ostaje u Ligi prvaka!

Manchester City nije prekršio financijski fair play i nije svjesno varao sustav. "Odbacuje se izbacivanje kluba iz UEFA-inih klupskih natjecanja, novčana kazna ostaje, ali je smanjena na 10 milijuna eura", stoji u odluci CAS-a.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2020. u 10:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Pep Guardiola će i iduće sezone moći nastupati u Ligi prvaka

Sportski arbitražni sud odbacio je odluku UEFA-e da se Manchester City izbacuje iz svih njezinih natjecanja na dvije sezone zbog 'ozbiljnog kršenja financijskih pravila'. UEFA je odluku o izbacivanju donijela u veljači, nakon čega se City odmah žalio.

"Manchester City nije prikrivao sponzorska financijska sredstva, ali je odbio surađivati u istraži UEFA-e. Odbacuje se izbacivanje kluba iz UEFA-inih klupskih natjecanja, novčana kazna ostaje, ali je smanjena na 10 milijuna eura", stoji u odluci CAS-a.

Podsjetimo, UEFA je 14. veljače objavila da je Manchester City ozbiljno prekršio pravila financijskoj sustava i svjesno ga varao lažirajući financijske brojke. UEFA je tada objavila da se City izbacuje iz Europe na iduće dvije sezone i da mora platiti kaznu od 30 milijuna eura. 

Već idućeg dana iz kluba je stigla žalba i to ni manje ni više nego arbitražnom sudu. U objašnjenju CAS-a stoji da je jedina krivica Manchester Cityja ta da nije surađivao s UEFA-om u istrazi. 

Novčana kazna smanjena je na 10 milijuna eura, koje City mora uplatiti na račun UEFA-e u idućih 30 dana.

Ovo je velika pobjeda kluba koji vodi Pep Guardiola, jer da odluka UEFA-e nije odbačena vrlo bi vjerojatno došlo do raspada momčadi, na čelu s odlaskom španjolskog nogometnog stratega s trenerske klupe.

City je u engleskom prvenstvu osigurao drugo mjesto na kraju sezone, dok ga u kolovozu očekuje novi pokušaj pohoda na Ligu prvaka. Isto tako City je još u igri za trofej pobjednika FA kupa, a u polufinalu ga očekuje okršaj protiv Arsenala.  

Kopirati
Drag cursor here to close