Nema džabe!

Sporting traži 200 milijuna odštete za odbjegle nogometaše!

Kako bi eventualno dobio tražene odštete, Sporting se obratio Međunarodnom sportskom sudu (CAS), koji obično posreduje u slučajevima za koje je nadležna FIFA, ukoliko nastane spor među klubovima.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2018. u 06:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalski klub Sporting Lisabon traži gotovo 200 milijuna eura za trojicu odbjeglih nogometaša, premda su svi raskinuli ugovor zbog fizičkog napada navijača na prvotimce ovog ligaša.

Po raskidu ugovora, temeljenog na osobnoj nesigurnosti nakon tog napada, reprezentativni vratar Rui Patricio (30) u srpnju je potpisao za engleski Wolverhampton Wanderers. Sporting sad za njega zahtjeva čak 57 milijuna eura odštete.

Još više, čak 100 milijuna, traže za Gelsona Martinsa (23), koji je ovoga ljeta prešao u Atlético Madrid, dok za Daniela Podencea (22), koji je otišao u grčki Olimpiakos, traže između 30 i 40 milijuna eura.

Kako bi eventualno dobio tražene odštete, Sporting se obratio Međunarodnom sportskom sudu (CAS), koji obično posreduje u slučajevima za koje je nadležna FIFA, ukoliko nastane spor među klubovima.

Pozadina masovnog bježanja igrača bio je incident koji se dogodio u svibnju, kad su bijesni navijači, nakon ispadanja Sportinga iz Eurolige, utrčali na trening i počeli tući igrače. Najviše je tada stradao Nizozemac Bas Dost (29), kojem su liječnici morali šivati rane na glavi. On je među prvima zatražio raskid ugovora s klubom, ali se iz nekog čudnog razloga nedavno predomislio i produžio ugovor sa Sportingom na još tri godine.

Pobunjeni prvotimci raskid ugovora vide kao logičnu posljedicu smišljenog poteza bivšeg predsjednika kluba Bruna de Carvalha (46), koji je svojim izjavama u to vrijeme gotovo poručio navijačima da njegovi igrači nisu zaslužili ništa osim da ih se najuri. A navijači, brze i čvrste ruke, kao da su jedva dočekali 'otvaranje sezone slobodnog lova na prvotimce'.

Time je, smatraju napadnuti igrači, u potpunosti nestalo povjerenje između njih i poslodavca, te je samim tim i ugovor ništavan.

Sporting je ranije zaprijetio kako će se obratiti CAS-u i zbog  slučaja Williama Carvalha (26), ali je na koncu španjolski Real Betis platio 20 milijuna odštete za reprezentativca Portugala (47 nastupa do sada).

Kopirati
Drag cursor here to close