Jaggerovo prokletstvo

Spavaš li mirno Jaggere Micku: Englezi pronašli ''krivca'' za poraz!

Stvarni početak "Jaggerova prokletstva" datira još iz 1998. godine. Tada je pjevač uživo svjedočio porazu engleske reprezentacije u osmini finala od mrske Argentine (bilo je 2:2 nakon produžetaka i 4:3 nakon jedanaesteraca za Argentinu).
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Idemo, Engleska, navijao je glazbenik Mick Jagger (74) za svoju reprezentaciju na tribinama u Moskvi. Član legendarnog benda Rolling Stonesa je tako nastavio svoje prokletstvo i donio poraz Gordom Albionu, tvrde britanski mediji. Ističu da su engleski navijači osim pobjede u polufinalnu protiv Hrvatske htjeli da se Jagger što više udalji od Moskve.

No pjevač se zainatio i morao doći navijati na tribine stadiona Lužnjiki. Britanski mediji spominju kao Jaggera kao jednog od krivaca što sudac nije bio naklonjen engleskoj reprezentaciji, ali i što nisu uspjeli u produžetku izjednačiti rezultat s Vatrenima. Roker godinama donosi nesreću Gordom Albionu na svjetskim nogometnim prvenstvima.

Poseban teret je Englezima bio 2014. u Brazilu kada je prije dvije utakmice poželio sreću reprezentaciji preko društvene mreže. Zbog toga je, kako ističu britanski mediji, Gordi Albion izgubio obje utakmice, protiv Italije i Urugvaja. Jagger je usto otišao gledati dvoboj Brazila i Njemačke te navijao za brazilsku reprezentaciju zbog čega je je ona izgubila rezultatom 7:1 i zeznuo svoje.

- Mogu preuzeti odgovornost za prvi gol Njemačke, no ne za ostalih šest - branio se tada legendarni roker.

'Pjevačevo prokletstvo' potječe sa Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoafričkoj Republici kada je Jagger išao na utakmicu Gane i SAD-a s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom (71).

Kako tvrde britanski mediji, roker je tada navijao za 'prokletu' američku stranu. Zbog njegove greške engleska reprezentacija je odigrala dvije neriješene utakmice, u jednoj pobijedili te izgubila od Njemačke 4:1 i nije prošla u osminu finala. Navijači se rugaju Jagger i na društvenoj mreži nakon poraza od Vatrenih.

Međutim, stvarni početak "Jaggerova prokletstva" datira još iz 1998. godine. Tada je pjevač uživo svjedočio porazu engleske reprezentacije u osmini finala od mrske Argentine (bilo je 2:2 nakon produžetaka i 4:3 nakon jedanaesteraca za Argentinu).

- Hej, Sir Mick Jagger. Kraljica želi razgovarati s tobom - šale se. Pitaju i zna li tko za koga će Mick Jagger navijati u finalu, Hrvatsku ili Francusku jer taj sigurno gubi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close