Remi u Sevilli

Španjolskoj i dalje nedostaju Xavi, Inisesta, Puyol i društvo

Furija je ponovno razočarala, a Lewandowski još jednom potvrdio svoju klasu. Španjolska i Poljska odigrale su u Sevilli 1:1 i tako produžile neizvjesnost u grupi E.
Sport / Nogomet | 19. 06. 2021. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Španjolske ponovno je razočarala. Iako su u prvih 45 minuta prvi stigli do prednosti i do poluvremena mogli praktički riješiti pitanje pobjednika, Poljska je došla do boda.

Utakmica je završila rezultatom 1:1, golove su zabijali Morata i Lewandowski, dok je tragičar ovog ogleda napadač Villarreala Moreno koji je u 58. minuti propustio realizirati najstrožu kaznu.

Prvo je u 26. minuti Furija stigla do prednosti. Moreno je pucao, Morata preusmjerio loptu u drugu stranu i poljski vratar Wojciech Szczęsny, inače Moratin suigrač, bio je nemoćan – 1:0.

Nakon prvih 45 minuta Španjolci su imali posjed 71%, a sve to dovoljno govori koliko su Poljaci bili u podređenoj poziciji. Malo je nedostajalo da na predah Furija ode s prednošću od 2:0, ali je Moreno iz jako dobre pozicije bio neprecizan.

Poljska je u prvih 45 minuta najbolju priliku propustila u 43. minuti kad je vratnica zaustavila udarac Swiderskog, a treba pohvaliti i vratara Simona koji je u nastavku akcije skinuo zicer najboljeg napadača svijeta, Robera Lewandowskog.

Ipak, kapetan Poljske sve je vratio na početak u 54. minuti igre.

Laporte je pokušao spriječiti Lewandowskog da poentira nakon ubačaja sa strane, ali centarfor Bayerna i Poljske othrvao se zahvatu braniča Cityja i rutinski glavom poravnao na 1:1.

Ali slavlje Poljaka nije dugo potrajalo, jer svega četiri minute kasnije Moreno je dobio priliku s bijele točke vratiti Španjolskoj vodstvo. Vođa napada Villarreala ovog puta je pogodio samo vratnicu.

Do kraja utakmice Španjolci su imali još nekoliko vrhusnkih prilika, ali do pogotka ipak nisu mogli.

Nakon dva kola, Španjolci imaju svega dva boda, i u slučaju da im se ponovi još jedan loš dan, nije nemoguće da Furija ostane bez drugog kruga iako su im svi uoči početka prvenstva predviđali rutinsko osvajanje prvog mjesta u skupini E.

Poljaci, koji su u prvoj utakmici poraženi od Slovaka, odigrali su u Sevilli jako dobru utakmicu te puni samopouzdanja dočekuju ogled sa Švedskom.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close