euro

Španjolski nogometni savez predlaže Sevillu umjesto Bilbaa

Rubiales je pohvalio rad organizatora u Bilbau te priznao da su "poteškoće brojne, kao što je UEFA to već istaknula.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luis Rubiales 

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Luis Rubiales izjavio je da će učiniti "sve što je u njegovoj moći" da Sevilla bude grad domaćin za europsko nogometno prvenstvo (od 11. lipnja do 11. srpnja) ako UEFA u ponedjeljak napokon odbaci Bilbao.

''Za našu reprezentaciju i za zemlju jasno je da je važno sačuvati da Španjolska ima grad domaćina Eura'', izjavio je Rubiales u Sevilli gdje će se u subotu igrati finale Kupa kralja između Barcelone i Athletic Bilbaa.

''Istina je da u Bilabau ima niz poteškoća i prije svega UEFA je ta koja će donijeti odluku, kazao je predsjednik španjolskog Saveza misleći pritom na drastične uvjete koje je donijela regionalna baskijska vlada za prihvat navijača na stadion San Mamés za utakmice Eura.

Rubiales je pohvalio rad organizatora u Bilbau te priznao da su "poteškoće brojne, kao što je UEFA to već istaknula, ali da bi, ako se dogodi da Bilbao otpadne, bilo još gore da domaćinstvo pripadne nekoj drugoj zemlji".

''Učinit ću sve što je moguće da ono što bude odlučeno na sastanku izvršnog odbora UEFA-e u ponedjeljak ne nanese štetu Španjolskoj, posebno zato što je La Cartuja prekrasno mjesto, dodao je Rubiales misleći na olimpijski stadion u Sevilli gdje se igralo finale Kupa kralja 2020. i igrat će se u subotu.

Predsjednik RFEF, koji je i potpredsjednik UEFA-e, inzistira na tome da ništa od toga ne ovisi o Španjolskoj i da neće glasovati o tome ako se bude tako odlučivalo o domaćinstvu Bilbaa, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close