'Lukita' opet gazi

Španjolski mediji očarani igrom Luke Modrića protiv Valencije

“Klasa koju Real ima svakako je Luka Modrić. Hrvatski majstor opravdao je to sjajnim pogotkom. Nakon bicikla koji je natjerao obranu da zapleše pogodio je mrežu za vodstvo 3:0 25 minuta prije kraja“, donosi Mundo Deportivo.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2020. u 11:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Modrićev šut 'vanjskim' između dva protivnička igrača, u sami kut gola

Španjolski mediji raspisali su se o sjajnoj predstavi Reala u Superkupu protiv Valencije, ali i o Modrićevom pogotku.

“Modrić je ostavio svoj trag na utakmici zabivši gol vanjskim dijelom noge. Potez je to koji je brinuo Beniteza u vrijeme dok je bio trener Reala, ali koji je postao tako prepoznatljiv dio njegove igre“, piše AS.

“Klasa koju Real ima svakako je Luka Modrić. Hrvatski majstor opravdao je to sjajnim pogotkom. Nakon bicikla koji je natjerao obranu da zapleše pogodio je mrežu za vodstvo 3:0 25 minuta prije kraja“, donosi Mundo Deportivo.

“U drugom poluvremenu Modrić je povukao sjajan potez. Pucao je vanjskim dijelom noge, da bi svladao još jednom vratara Valencije“, piše katalonski Sport.

“Modrić je okrunio kontru tako što je loptu smjestio pored vratnice vanjskom. Čista klasa“, piše Marca.

"Hrvat je s klupe gledao najvažnije Realove utakmice ove sezone, protiv Barcelone, PSG-a i Atletica, ali s predstavom kao što je ova protiv Valencije morao bi vratiti mjesto u prvoj momčadi. Modrić je krasnim poentiranjem produljio svoj golgeterski niz. Hrvat je potpisao još jednu veliku utakmicu, a začinio ju je brutalnim golom vanjskom. Zidaneu je do sada bilo teško slati Modrića među rezerve, a nakon ovakve igre i golčine to postaje nemoguće."

"Modrić je gospodario ne samo Realovom igrom, nego i cijelim terenom, a briljantnu predstavu okrunio je jednako takvim golom."

"Maestralni Modrić vladao je situacijom u svakom trenutku i odigrao je na najvišoj razini", također su komentari Marce.

Međutim, Real je poritiv Valencije odigrao doista posebnu utakmicu. Naime, Zinedine Zidane se odlučio zaigrati bez krila, odnosno s čak pet srednjih veznih. Igrao je u formaciji 4-3-2-1, takozvanom “božićnom drvcu” u kojem su dvije isturene polušpice bili Modrić i Isco, ali su operirali i sijali strah po međuprostoru, stvaraki pritisak na srednju i zadnju liniju Valencije, te se na koncu upisali među strijelce.

“Da, mogli smo igrati s krilima, ali odlučio sam da Isco i Modrić dobiju priliku više operirati u sredini. Najvažnije nam je bilo stvarati visoki pririsak i kvalitetno distribuirati loptu. Htjeli smo nauditi protivniku već od samog početka i sve smo interpretirali kako treba”, rekao je Zidane nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close