Skupina B

Španjolska jedva do pobjede nad Iranom

Nakon kompletiranog drugog kola na diobi prvog mjesta su Portugal i Španjolska sa četiri boda, Iran je treći sa tri boda, a Maroko zadnji bez ijednog boda.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2018. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Španjolske teškom je mukom svladala Iran sa 1-0 (0-0) u utakmici 2. kola skupine B Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, koja je u srijedu odigrana u Kazanju.

U siromašnom prvom poluvremenu Španjolci su samo jednom uputili šut u okvir vrata, a Iranci svega dvaput pucali prema De Gei, ali su oba puta bili neprecizni pa je španjolski vratar ostao besposlen.

No, drugo je poluvrijeme donijelo puno uzbuđenja već od početnog zvižduka. Španjolci su krenuli po pogodak. U 49. minuti je Pique, nakon udarca iz kuta, pucao sa desetak metara, ali je njegov pokušaj blokirala iranska obrana. Već minutu poslije Busquets je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je njegov udarac zaustavio iranski vratar Beiranvand.

Iranci su prvi put opasno zaprijetili u 53. minuti, kad je udarac Ansarifarda sa 14 metara završio malo pokraj vratnice.

Praktično u sljedećem napadu Španjolci su došli do pogotka. Iniesta je gurnuo loptu prema Diegu Costi koji se u prijemu lopte na rubu kaznenog prostora počeo okretati prema vratima. S desne strane mu je u tom trenutku prišao Rezaeian i pokušao izbiti loptu. No, nesretni iranski bočni igrač pogodio je Costu u koljeno, a lopta se odbila u desni donji kut iranskih vrata za treći pogodak španjolskog centarfora na ovom SP-u.

Nesretno primljeni pogodak nije pokolebao iranske nogometaše, ali njihov najveći neprijatelj u ovoj utakmici bila je nepreciznost, jer nijedan od šest udaraca nije išao unutar okvira španjolskih vrata.

Taremi je u 60. minuti nadskočio Albu i glavom pucao pokraj vratnice.

U 63. minuti je Ezatolahi čak i poslao loptu u mrežu, ali je glavni sudac Andres Cunha, nakon konzultacije s pomoćnicima zaduženim za video tehnologiju, opravdano poništio pogodak zbog zaleđa.

U 82. minuti još je jednom Taremi skočio visoko iznad Jordija Albe, nakon odličnog prodora po lijevoj strani i ubačaja Amirija, ali je još jednom njegov udarac glavom završio izvan okvira.

U prvoj utakmici današnjeg programa u ovoj skupini Portugal je pobijedio Maroko sa 1-0 pogotkom Cristiana Ronalda.

Nakon kompletiranog drugog kola na diobi prvog mjesta su Portugal i Španjolska sa četiri boda, Iran je treći sa tri boda, a Maroko zadnji bez ijednog boda, prenosi Hina.

U zadnjem kolu ove skupine, koje je na rasporedu 25. lipnja, igrat će Iran - Portugal i Španjolska - Maroko.

Kopirati
Drag cursor here to close