del bosqueov popis

Španjolci bez Torresa, Coste, Mate...

Sport / Nogomet | 17. 05. 2016. u 13:04 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski nogometni izbornik Vicente del Bosque objavio je u utorak širi popis od 25 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj, s kojeg je izostavio napadače Fernanda Torresa i Diega Costu te veznjaka Juana Matu.

Španjolska će u Francuskoj braniti naslov osvojen prije četiri godine u Poljskoj i Ukrajini, a smještena je u skupinu D s Hrvatskom, Češkom i Turskom.

U sklopu priprema za EURO Španjolci će odigrati tri prijateljske utakmice: protiv BiH u Švicarskoj 29. svibnja, protiv Južne Koreje u Salzburgu 1. lipnja te protiv Gruzije u madridskom predgrađu Getafe 7. lipnja, navodi Hina.

Konačni popis od 23 igrača Del Bosque će objaviti 31. svibnja. U međuvremenu će biti odigrano finale španjolskog kupa između Barcelone i Seville, finale Europske lige između Seville i Liverpoola te finale Lige prvaka u kojem se sastaju Real Madrid i Atletico Madrid, a u tim dvobojima zaigrat će mnogi kandidati za španjolski dres.

Na listi objavljenoj u utorak novost je uvrštenje napadača Real Madrida Lucasa Vazqueza te veznog igrača Atletico Madrida Saula Nigueza koji je dosad igrao za mladu reprezentaciju, uključujući i posljednji susret u ožujku u Burgosu protiv Hrvatske U-21 reprezentacije.

Na Del Bosqueovom popisu nije bilo mjesta za iskusne napadače poput Fernanda Torresa iz madridskog Atletica ili za Diega Costu iz Chelseaja te veznjaka Manchester Uniteda Juana Matu, koji su bili u španjolskom sastavu koji je na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu ispao već u grupnoj fazi.

 

Širi popis reprezentacije Španjolske:

VRATARI: David de Gea (Manchester United), Iker Casillas (Real Madrid), Sergio Rico (Sevilla).

BRANIČI: Gerard Pique(Barcelona), Marc Bartra (Barcelona), Jordi Alba (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atletico Madrid), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Mikel San Jose (Athletic Bilbao).

VEZNI IGRAČI: Andres Iniesta, Sergio Busquets (Barcelona), Bruno (Villarreal), Cesc Fabregas (Chelsea), Koke(Atletico Madrid), Saul (Atletico Madrid), Isco (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Munchen), David Silva (Manchester City).

NAPADAČI: Pedro (Chelsea), Alvaro Morata (Juventus), Nolito (Celta Vigo), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Lucas Vazquez (Real Madrid).

 

Kopirati
Drag cursor here to close