Strijelci zakazali

Španjolci bez ideje u napadu, Švedska čvrstom obranom do boda

Španjolska i Švedska remizirale su bez pogodaka u Sevilli, u utakmici u kojoj su Španjolci dominirali u svim segmentima igre, oism u napadačkim, a sjajni vratar gostiju Robin Olsen zaključao je svoju mrežu i za ono malo šansi Furije.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2021. u 23:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luis Enrique u Sevilli je krenuo s 4-3-3 formacijom, s veznim redom u kojem su stajali Koke, Rodri i Pedri, na krilima Ferran Torres i Dani Olmo, a na poziciji centralnog napadača Alvaro Morata.

Janne Anderson je pak krenuo u klasičnoj 4-4-2 formaciji, s 34-godišnjim Begrom i 21-godišnjim Isakom u vrhu napada.

Utakmica je od prve minute bila jednosmjerna. Španjolci su u nekim trenucima imali čak 85 posto loptu u svojim nogama, a najopasniji pojedinac Furije u prvom dijelu bio je bivši Dinamovac Dani Olmo.

Prvi je put zaprijetio u 7., a u 16. imao je najveću šansu u prvom dijelu. Koke je centrirao, a Olmo glavom sa šest metara dobro puca, no Olsen je bio siguran.

Španjolci su i dalje držali loptu u svojim nogama, kontrolirali utakmicu, no Švedska je odolijevala napadima Furije.

Jedna pogreška se švedskoj obrani potkrala u 38. minuti, lopta je stigla do Morate koji puca iz matne situacije, ali kraj gola. Reklo bi se, da nije Morata u pitanju, bilo bi čudno.

Kad je izgledalo da Šveđani neće prijeći centar u prvih 45 minuta, opasni napadač Isak nenadano se našao s loptom u kaznenom prostoru Španjolaca, matirao je Unaija Simona, ali je Lorente s crte skrenuo loptu u vratnicu.

Švedska je u drugi dio ušla puno bolje. I dalje su Šveđani bili u podređenom položaju, Španjolci su kontrolirali utakmicu, ali više nisu prijetili sa svih strana kao u prvom dijelu.

Najbolju prigodu Španjolske u drugome dijelu ponovno je imao – Olmo. U 73. minuti našao se u dobroj situaciji, ali je udarac završuio u bloku. Minutu kasnije, Luis Enrique iz igre je Olma te Ferrana Torresa, umjesto kojih su ušli Moreno i Oyarzabal.

Španjolci su nastavili dominirati, no prave šanse stvorili su tek u sudačkoj nadoknadi. Stopostotnu prigodu propustio je Gerard Moreno u 90. koji je nakon centaršuta Sarabie s pet metara pucao glavom, ali ravno u Olsena.

U trećoj minuti sudačkog dodatka, Alba je prošao po lijevoj strani, lopta je stigla do Sarabije no Olsen je i dalje nesavladiv.

Šveđani su na kraju uspjeli izboriti bod, a u idućem kolu igraju protiv vodeće Slovačke, a Španjolska protiv Poljske.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close