Protiv Crne Gore

Spahić, Misimović i Ibišević opraštaju se od Zmajeva

Muzurović se prisjetio tog perioda i naglasio da mu je izuzetno drago što je bio trener takvoj dvojici igrača.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2018. u 15:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekadašnji "A" reprezentativci Bosne i Hercegovine Emir Spahić, Zvjezdan Misimović i Vedad Ibišević službeno će se oprostiti od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 28. asvibnja u prijateljskom meču s Crnom Gorom.

Fuad Muzurović je bio izbornik 2007. godine kada je u Oslu u meču kvalifikacija za Euro 2008. protiv Norveške Misimović ponio kapitensku traku, a Ibišević ubilježio prvi nastup za reprezentaciju BiH.

Kako je priopćeno iz Nogometnog saveza BiH, Muzurović se prisjetio tog perioda i naglasio da mu je izuzetno drago što je bio trener takvoj dvojici igrača.

''Misimović i Ibišević su obilježili jednu eru našeg nogometa. Žao mi je što nisam surađivao i sa Spahićem. To su igrači čiji je doprinos u reprezentaciji Bosne i Hercegovine nemjerljiv i uvijek će ih pamtiti svi kojima je nacionalna selekcija u srcu. Velika hvala, za sve što su učinili za bh. nogomet i želim im da podjednako budu uspješni u nastavku svojih profesionalnih karijera, čime god da se odluče baviti'', rekao je Muzurović. 

Dodao je kako su svi bili izuzetni igrači, te da će uvijek pamtiti večer u Kaunasu kada je Ibišević postigao pogodak protiv Litve koji je bh. reprezentaciju odveo na Mundijal.

 

Kopirati
Drag cursor here to close