EURO 2020

Southgate: Bila je ovo važna utakmica i težak suparnik

"Sretan sam što smo obradovali naše navijače na stadionu, ali i i što smo razveselili navijače diljem zemlje''
Sport / Nogomet | 13. 06. 2021. u 18:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede protiv Hrvatske na otvaranju EP-a.

"Sretan sam što smo obradovali naše navijače na stadionu, ali i i što smo razveselili navijače diljem zemlje. Kontrolirali smo veći dio utakmice i nismo dali Hrvatskoj puno prilika i izgledali smo opasno," kazao je engleski strateg dodavši: "Ključ je bio stvarati pritisak na hrvatske veznjake i to smo uspjeli".

Southgate je priznao kako je njegova momčad odigrala vrlo zrelo.

"Bila je to važna utakmica, težak suparnik, nevjerojatnba vrućina i naša momčad s dosta mladih igrača. Svi mogući razlozi bili su ovdje da momčad bude nervozna, ali bili smo smireni i koncentrirani. Dobro smo se postavili, znali smo da će to biti utakmica s malo prilika."

Engleze sada očekuje "otočki" derbi, ogled drugog kola protiv Škotske.

"Večeras ćemo uživati u pobjedi, no već sutra će fokus biti okrenuti prema Škotskoj. To je važna utakmica u kojoj možemo osigurati prolaz. Očekuje nas novi izazov. Zadovljan sam s mnogim stvarima, ali možemo biti još bolji," kazao je na kraju.

U susretu 1. kola D skupine EP-a Engleska je pobijedila Hrvatsku sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Raheem Sterling u 57. minuti, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close