Norvežani ga traže nazad

Solskjaer kao sudbina Manchester Uniteda

Nakon što je izgubio na Old Traffordu 0:2, nakon što je stigao u Pariz bez pola momčadi. Kada su ih svi otpisali, Ole se nije predao.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2019. u 12:32 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ole Gunnar Solskjaer i Manchester United. Norvežanin koji je ostao upisan posebnim slovima kada je u pitanju povijest ovog nogometnog giganta. Još tamo sredinom devedesetih godina Ferguson je krenuo u slaganje velikog Uniteda.

Glavna meta u jednom trenutku je bio legendarni napadač Alan Shearer. Alan nije došao na Old Trafford, ali jeste tada nepoznati Ole Gunnar Solskjaer za milijun i pol funti iz Moldea.

Taj isti Solskjaer će kasnije 29. svibnja 1999. godine zabiti u suačkoj nadoknadi gol Bayernu, a Manchester United će postati prvak Europe. Devetnaest godina kasnije će Solskjaer doći ponovo u grogirani i pod Mourinhovom palicom igrački deformirani Manchester United kao posuđeni trener Moldea. Kao neka vrsta prelaznog rješenja dok Manchester ne upeca neku veliku ribu. I nije to smetalo Norvežaninu koji će za par mjeseci napraviti nešto što je malo tko očekivao. Probudio je momčad, pojedine igrače poput Pogbe i Lukakua vratio u život, usput i oborio neke rekorde. I kao da mu to nije bilo dosta već je odlučio eliminirati ambiciozni PSG. Na najteži mogući način. Nakon što je izgubio na Old Traffordu 0:2, nakon što je stigao u Pariz bez pola momčadi. Kada su ih svi otpisali, Ole se nije predao.

"Tražili smo rani gol, ali se nismo nadali da možemo zabiti u drugoj minuti. Taj gol je otvorio utakmicu. Bili smo svjesni da otvoreni prostor znači sigurnu smrt, zato se i jesmo odlučili braniti na ovaj način protiv PSG-a. Podnijeli smo veliku žrtvu, vjerovali smo u sebe i to nam se isplatilo. Ipak, mi smo Manchester United", pričao je nakon utakmice Norvežanin koji se našao u novim problemima.

Izvršni direktor norveškog Moldea Oystein Neerland traži nazad svog trenera s kojim njegov klub ima potpisan ugovor sa s Moldeom do kraja 2021. godine.

"Prije Božića smo potpisali novi trogodišnji ugovor koji vrijedi do kraja 2021. godine. Nakon što se završi njegov privremeni rad u Manchester Unitedu, koji traje do ljeta, očekujemo ga u Moldeu", poručio je Neerland.

Kopirati
Drag cursor here to close