Kraj sage

Solari ostaje trener Real Madrida, Conte na ljeto u novi klub

Solari će do daljnjeg biti trener Luki Modriću i prvoj momčadi Real Madrida, rekao je u ponedjeljak klupski dužnosnik.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2018. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Santiago Solari ostaje do daljenjeg trener Real Madrida a nezaposleni Antonio Conte, koji se spominjao kao mogući trener europskog prvaka, na ljeto će pronaći novi klub.

Nakon što je zbog slabih rezultata prije dva tjedna smijenjen Julen Lopetegui na njegovo mjesto je privremeno postavljen 42-godišnji Solari, dotad trener trećeligaša Real Madrid Castille.

On će do daljnjeg biti trener Luki Modriću i prvoj momčadi Real Madrida, rekao je u ponedjeljak klupski dužnosnik, javlja Hina.

''Solari ima trenersku licencu potrebnu za vođenje Real Madrida, klub ju je poslao Španjolskom nogometnom savezu uoči njegove prve utakmice'', rekao je Hini dužnosnik Real Madrida zamolivši da ostane neimenovan.

Solari je u svom debiju pobijedio u kupu trećeligaša Melillu s 4-0 u gostima, a onda je upisao i prvenstvenu pobjedu od 2-0 nad Valladolidom a slavio je i u Ligi prvaka protiv Viktorije Plzen s 5-0. U nedjelju je pak nastavio uspješni niz u sjevernom gradu Viguu gdje je pala Celta s 4-2.

''Solari ima potrebnu licencu te u ovakvom statusu nastavlja biti trener Real Madrida'', rekao je dužnosnik odbivši precizirati do kada bi mogao ostati na klupi. Od njegovog imenovanja prošla su dva tjedna pa se očekivalo da će ga europski prvak u ponedjeljak imenovati za stalnog trenera ili izabrati novog.

''Prema pravilniku Španjolskog nogometog saveza, ekipa ne smije biti duže od dva tjedna bez trenera s licencom. A Solari ju ima te nastavlja biti trener Real Madrida. Sve je u skladu s pravilnikom'', rekao je dužnosnik.

Real Madrid u ponedjeljak nije objavio nikakvo službeno priopćenje. U nedjelju navečer je Emilio Butragueño, klupski direktor za odnose s institucijama, izjavio kako su u upravi ''jako zadovoljni njime''. On je također tada odbio reći hoće sa Solarijem potpisati ugovor na određeno vrijeme, kako je običaj, i to objaviti, javlja Hina.

Solari zasad nastavlja raditi kao protekla dva tjedna te bi trebao voditi momčad u idućoj utakmici, nakon reprezentativne pauze, na gostovanju kod Eibara. Pod Solarijevim vodstvom Real Madrid je napredovao s devetog na šest mjesto u prvenstvu te sada zaostaje četiri boda za vodećom Barcelonom.

Neposredno uoči smjene Lopeteguija u medijima se pojavila informacija kako će novi trener biti Conte, koji je nakon ljetošnjeg odlaska iz Chelsea bez posla. U Real Madridu nikada nisu službeno potvrdili interes niti pregovore, a 49-godišnji Talijan se također nije oglašavao.

Večer uoči smjene Lopeteguija, nakon što je Real Madrid bio izgubio u Barceloni s 1-5, kapetan Sergio Ramos je rekao da igračima ne treba trener čvrste ruke jer da se poštovanje ne nameće nego zaslužuje. Podsjetio je da su u posljednjih pet godina osvojili četiri Lige prvaka s trenerima koji su bili blagi i imali prisan odnos s igračima poput Carla Ancelottija i Zinedine Zidana.

''Ramosove riječi? Kada jedan trener dođe u neku momčad treba sa sobom donijeti odgoj i poštovanje, nešto što se očekuje i od igrača. Kada se tu zakaže nastanu problemi'', rekao je Conte u ponedjeljak za talijansku televiziju RAI Sport.

''Mi talijanski treneri imamo veliku kuluru rada a kada dođeš u novo okružje ne možeš promijeniti sve, trebaš početi malo po malo'', dodao je.

Conte je bio trener Chelsea od ljeta 2016. do ljeta 2018. kada se razišao u lošem odnosu s upravom i nekim igračima. Slučaj vezan za njegovu otpreminu je je još uvijek na sudu, javlja Hina.

''Gdje se sada vidim? U svoj kući (smijeh). Učim, gledam utakmice i rad svojih kolega. Za trenera moje razine najbolje je pričekati lipanj te ne uskakati u vlak na putu. Pričekat ću da završi sezona'', zaključio je Conte koji je s Chelseam bio osvojio englesko prvenstvo a onda prošlu sezonu završio na petom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close