Hladan tuš

Šok u Zenici: Cipar odnio pobjedu protiv bezidejne BiH!

Sport / Nogomet | 09. 09. 2014. u 20:45 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine katastrofalno je otvorila kvalifikacije za Euro 2016. u Francuskoj. Pred oko 10.000 gledatelja na Bilinom polju u Zenici BiH je poražena od autsajdera Cipra s 1:2!

Domaćin je rano poveo preko Vedada Ibiševića i činilo se da će BiH u prvoj utakmici skupiti dobru gol razliku, no Cipar je iz kontranapada preko Dimitrisa Christofija šokirao domaćina i zasluženo odnio tri boda.

Loša i bezidejna BiH imala je u zadnjim minutama priliku da dođe barem do boda, no golman Antonis Giorgallides obranio je jedanaesterac Miralemu Pjaniću u 89. minuti. Prije tog penala najbolji bh. igrač večeras Muhamed Bešić uzdrmao je gredu.

Tako je Safet Sušić vrlo loše otvorio svoju drugu kampanju na klupi BiH, a sudeći po igri koju su pružili njegovi igrači, pogotovo oni ključni, čekaju ga teški dani.

Iako je domaćin poveo već u šestoj minuti, kada je Vedad Ibišević glavom pogodio mrežu Giorgallidesa, nije uspio iskoristiti rani šok za Cipar. Edin Džeko i društvo su se ispromašivali, a onda su u zadnjoj minuti poluvremena bili kažnjeni.

Na ubačaj sa strane napadač Cipra Dimitris Christofi stigao je na loptu prije Asmira Begovića i glavom pogodio mrežu domaćina.

U drugom dijelu domaćin je krenuo po drugi pogodak, no ne da je zabio nego ga je primio u 73. minuti kada je sjajni Christofi istrčao brzu kontru i zaledio domaćina.

Inače, utakmici na Bilinom polju nazočila je i grupa rudara iz jame Raspotočje koje je nedavno pogodila velika tragedija, a zenički rudari dobili su dugotrajan pljesak. U spomen petorici preminulih rudara publika na stadionu prvih pet minuta gledala je utakmicu u tišini.

Kopirati
Drag cursor here to close