Azzurri

Službeno: Roberto Mancini novi talijanski izbornik

Mancini (53) će posao kao izbornik započeti prijateljskom utakmicom protiv Saudijske Arabije u Švicarskoj 28. svibnja.
Sport / Nogomet | 15. 05. 2018. u 12:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati talijanski nogometni trener 53-godišnji Roberto Mancini službeno je preuzeo vođenje talijanske nogometne reprezentacije, objavio je Talijanski nogometni savez.

Mancini je na klupi Azzurra naslijedio Gian Piera Venturu koji je smijenjen u studenom nakon neuspjeha Italije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. FIGC je s Mancinijem potpisao ugovor do kraja EP-a 2020.

Mancini (53) će posao kao izbornik započeti prijateljskom utakmicom protiv Saudijske Arabije u Švicarskoj 28. svibnja, javlja Hina.

Mancini je kao igrač u dresu talijanske reprezentacije odigrao 36 utakmica, ali nikada nije nastupio na Svjetskom prvenstvu.

Trenersku karijeru počeo je s Fiorentinom 2001. i u prvoj sezoni kao trener je osvojio talijanski kup. Nakon toga prelazi u Lazio, ali najviše uspjeha postiže s Interom s kojim osvaja tri naslova prvaka Italije zaredom.

Poslije toga postaje trener Manchester Citya s kojim 2012. osvaja Premierligu i FA Cup. Vodio je još i Galatasaray, i još jednom Inter, a od prošle sezone je trener Zenita iz Sankt Peterburga s kojim je raskinuo ugovor čime se odrekao 13 milijuna eura.

Kopirati
Drag cursor here to close