2:0

Sloboda nemoćna na Pecari

Važna pobjeda za ekipu Širokog Brijega.
Sport / Nogomet | 20. 10. 2019. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg je u posljednjem susretu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine svladao na Pecari tuzlansku Slobodu sa 2:0.

Dolazak Milenka Bošnjakovića na klupu tima sa Tušnja dočekan je sa oduševljenjem među navijačima, ali u prvoj utakmici na klupi voljenog tima ovaj stručnjak je doživio poraz.

Otvoreno i borbeno se igralo na Pecari od prve minute. Barišić je prijetio već nakon četiri minute igre golu Slobode, ali do 30. minute nismo vidjeli neku šansu koja se može označiti kao velika.

A zatim je tuzlanski tim umalo poveo. Samir Bekrić se našao u šansi jedan na jedan sa Zlomislićem, ali loše šutira i vratar domaćeg tima brani udarac, javlja SportSport.ba.

Kazna za ovaj promašaj stiže pet minuta kasnije. Toni Jović šutira iz slobodnjaka, Lakiću lopta prolazi kroz noge i završava u mreži za prednost domaćeg tima od 1:0.

Mogao je Široki u 39. minuti i povećati prednost. Dražen Bagarić bježi odbrani Slobode, ali Lakić ovog puta dobro brani i spašava svoj tim, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Široki je ipak udvostručio prednost. Nakon kornera odbrana gostiju iz Tuzle loše reaguje, a Bernardo Matić pogađa za 2:0.

Potom je Široki zatvorio utakmicu. Sloboda nije mogla previše napraviti u fazi napada, a domaći se nešto nije ni trudio da potpuno nokautira rivala. Ipak, imali su tri uzastopna pokušaja preko Jovića, Lakić ovog puta spašava svoj tim sjajnim obranama.

Pokušao je u nadoknadi i Bagarić, ali promašio je zicer, pa je ostalo do kraja 2:0 i Široki je stigao do važne pobjede.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close