Gradski derbi

Sloboda i Tuzla City podijelili bodove na blatnjavom terenu

Utakmica je odigrana na veoma teškom, blatnjavom terenu i po dosta hladnom vremenu.
Sport / Nogomet | 30. 11. 2019. u 15:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena  / Sloboda i Tuzla City podijelili bodove

U susretu 18. kola Premijer lige BiH za nogometaše, na stadionu Tušanj u Tuzli danas su ekipe Slobode i Tuzla City okončale gradski derbi bez pobjednika – 1:1.



Utakmica je odigrana na veoma teškom, blatnjavom terenu i po dosta hladnom vremenu, što je od igrača iziskivalo maksimalne napore svih 90 minuta.

Sloboda je na početku nametnula svoj stil igre i u 20. minuti povela je golom Amera Bekića. S desne strane loptu je pred gol gostiju ubacio Omar Pršeš, u blatu nije najbolje intervenisao golman Azir Muminović, lopta se odbila do Bekića koju je s dva metra ubacio u mrežu.

Nakon toga ofanzivnije su zaigrali igrači Tuzla Cityja, ali nisu uspjeli doći do poravnanja rezultata u prvom poluvremenu.

Uspjelo im je to vrlo brzo u nastavku. Nakon što je Budimir Šarčević u 47 minuti udarcem zatresao gredu, već u slijedeć napadu dosuđen je 11-erac za goste.

U gužvi pred golom Slobode rukom je loptu zaustavio kapetan Amar Beganović, koji je zbog toga dobio crveni karton. Siguran sa bijele točke bio je najbolji strijelac ekipe iz Simin Hana, Vojo Ubiparip – 1:1.

Iako s igračem manje Sloboda je uspjela sačuvati jedan bod, unatoč tome što je bilo još nekoliko šansi na obje strane.

Slobodi je to bila deseta utakmica u nizu bez pobjede, dok se Tuzla City i s bodom zadržao među vodećim ekipama prvenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close