Slišković: Predlažem da preskočimo jedne kvalifikacije

Slišković kaže kako ne treba sumnjati u želju igrača da dadnu sve od sebe za reprezentaciju, ali da pojedini igrači, čak njih više od 50 posto, u svojim klubovima nisu standardni.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2017. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Govorimo konstantno da moramo podmlađivati reprezentaciju, moramo se okrenuti više igračima iz domaćeg prvenstva, ima tu kvaliteta, dobar je ovaj, onaj, a nikad nikoga ne zovemo'', rekao je Blaž Slišković, trener mostarskog Zrinjskog i nekadašnji izbornik nogometne reprezentacije BiH.

U intervjuu za Nezavisne novine Slišković je rekao kako reprezentacija BiH nije dobila nijednog ozbiljnog protivnika u minulim kvalifikacijama, pa samim tim nije ni zaslužila plasman na Mundijal u Rusiji.

"Mi praktično u ovim kvalifikacijama nismo dobili ni Grčku, ni Belgiju, pa onda i ne zaslužujemo da idemo u Rusiju. Što ćemo na SP kad ne možemo pobijediti jednu Grčku, koja je u ovom trenutku katastrofalna. Kvaliteta je primarana, a mi u ovom trenutku zaista nemamo takav kadar da bismo sebi mogli priuštiti odlazak na svjetsku smotru", rekao je za Nezavisne Slišković.

Analizirajući uzroke i posljedice neuspjeha "zmajeva" u borbi za odlazak u Rusiju, trener bh. prvaka Zrinjskog podsjetio je kako velika većina bh. nogometaša nije standardna u svojim klubovima, pa dolaskom u reprezentaciju nerijetko sputavaju i one rijetke koji su u top formi i nezamjenjivi u svojim ekipama poput kapetana Edina Džeke.

Rekao je kako je poziv za Nemanju bilbiju ostao samo na pozivu.

''Igra u fantastičnoj formi i zar nije zaslužio da mu se da prilika i preko njega da se da poticaj ostalim igračima iz domaćeg prvenstva. Nemam ja ništa protiv toga da se zovne netko iz Amerike. Haris Medunjanin je zaista kvalitetan, ali on dolazi preko bare, putuje tri dana, dođe umoran, da bi odigrao praktično najznačajniju utakmicu protiv Belgije. A imamo domaćeg igrača u životnoj formi koji sjedi na klupi. To tako ne može, ljutio se netko ili ne, ali ne može'', rekao je.

Slišković kaže kako ćemo iscrpiti igrače izvana za nekoliko godina.

''Ja predlažem da preskočimo jedne kvalifikacije - preskočiti u smislu stvaranja ekipe s mladim igračima, pa ćemo za tri godine imati situaciju u kojoj će svaki igrač stasati, imati desetak utakmica u nogama i iskustvo, pa ćemo se sa takvim kadrom boriti za sljedeće SP. Ali ne, kod nas je sve na ho-ruk'', rekao je Baka.

Dodao je kako ne treba sumnjati u želju igrača da dadnu sve od sebe za reprezentaciju, ali da pojedini igrači, čak njih više od 50 posto, u svojim klubovima nisu standardni.

''Onda nije isto Edinu Džeki igrati s nekim, recimo, Muhamedom Bešićem, koji praktično nema minutažu u Evertonu, a onda u reprezentaciji odigra od prve minute. Daleko od toga da Bešić nije kvalitetan igrač, ali teško da može imati kvalitetnu suradnju s Džekom koji je u ful formi. Samim tim ni Džeko ne može biti uvijek na vrhunskoj razini kao u Romi. Sve je to uzročno-posljedično'', rekao je Slišković Nezavisnim novinama.

Dodao je kako je na našoj reprezentaciji ''da možda učimo od susjeda, odnosno da vidimo šta su to oni dobro uradili i možemo li tako nešto i mi''.

''Treba napraviti plan ciklusa, kao što to rade ozbiljne reprezentacije'', rekao je i dodao kako je uvjeren da će bez obzira tko reprezentaciji Hrvatske bude protivnik u doigravanju da će Hrvatska biti favorit u tvom dvomeču.

Kopirati
Drag cursor here to close