Reakcije nakon derbija

Slišković: Pobjedu protiv Želje poklanjamo Ultrasima za rođendan

''Ovaj rezultat Zrinjskog ujedno je i velika zasluga Ultrasa'', rekao je Slišković.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2019. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ovo pobjedu poklanjamo Ultrasima za 25. rođendan i nadam se da će to znati na pravi način proslaviti i zahvaljujem im se na podršci koju imamo s njihove strane. Ovaj rezultat Zrinjskog je i njihova zasluga'', rekao je na press konferenciji nakon pobjede nad Željezničarom trener Plemića Blaž Slišković.

Dodao je kako nije mala stvar u derbiju kola pobijediti Želju.

''Moje viđenje kompletne utakmice je takvo da je zaćuđujuće da smo sa igračem manje odigrali bolje nego kad imamo isti broj igrača. Tu je moja ekipa pokazala određenu disciplinu i kompaktnost, volju i želju, i mislim da smo nagrađeni jer smo pokazali želju da održimo pozitivan rezultat sa igračem manje'', prokomentirao je Slišković utakmicu.

Dodao je i kako je Željezničar prvo poluvrijeme imao dvije prilike za povesti, ali nisu imali sreće.

''Pred kraj isto tako smo i mi imali dvije dobre prilike, ali što je tu je. Bila je ovo tvrda utakmica, a drago mi je da nije bilo grubljih prekršaja, tako da mogu reći da je bila koretkna po meni cijela utakmica, teren fin, uvjeti dobri, tako da bilo je i lijepih stvari, ali važnost bodova i nama i Želji je uvjetovala da su ekipe bile pomalo u grču, posebno Željo kojem je imperativ bio rezultat i koji je sa tom željom došao u Mostar. Mi smo, iako se borimo za vrh, bili psihički rasterećeniji, a pobjediti Željezničara nije mala stvar'', zaključio je Slišković.

Trener Željezničara Amar Osim čestitao je Plemićima na pobjedi.

''Unatoč porazu mislim da smo uradili dovoljno kvalitetnih stvari, ali da se Zrinjskom treba čestitati na pobjedi, jer sa igračem manje odigrati tako dobro - to treba pohvaliti. Mi smo svoje prilike propustili u prvom poluvremenu, gdje smo bili bolji, nismo iskoristili par dobrih prilika i kasnije nas je stigla kazna'', kaže Osim.

Rekao je da je Zrinjski pokazao kvalitetu u više segmenata.

''Oni su svoje kvalitete danas pokazali i u čuvanju lopte i dovoljnom broju pokušaja da nam zaprijete i u čemu su i uspjeli, tako da smo mi morali razmišljati i o našem golu, ne samo u napadu, tako da je gol mogao samo pasti kod nas. Bilo nas je svuda, ali nije nas bilo gdje treba da damo gol'', zaključio je Osim.

Podsjetimo, Zrinjski je u derbiju kola na domaćem terenu sa minimalnih 1:0 nadigrao ekipu Željezničara.

 

Kopirati
Drag cursor here to close