Slikoviti Baka

Slišković: Ne umiremo u ljepoti, ali osvajamo bodove

U konkurenciju za nedjelju utakmicu vraća se Hrvoje Barišić koji je susret sa Sarajevom propustio zbog akumuliranih kartona, a Slišković će najvjerojatnije moći računati i na Miloša Filipovića koji je imao manjih problema s ozljedom.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2019. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novom prvenstvenom pobjedom u nedjelju kada u Mostaru gostuje momčad Krupe, nogometaši Zrinjskog žele potvrditi trijumf nad Sarajevom iz prošlog kola te dodatno izvršiti pritisak na vodeću momčad Premijer lige BiH.

''Krupa je u nezavidnom položaju i sigurno će u Mostar doći pokušati odnijeti najmanje jedan bod. Pretpostavljam da će se defanzivnom igrom, kao što je to bio slučaj na gostovanju u Sarajevu prije dva kola, pokušati obraniti i iskoristiti neku od eventualnih kontri i polukontri' kazao je trener "Plemića" Blaž Slišković.

Dodao je kako je, ipak, sve u rukama domaćih nogometaša koji na terenu moraju potvrditi ulogu apsolutnih favoriti u susretu protiv posljednje momčadi na ljestvici.

U konkurenciju za nedjelju utakmicu vraća se Hrvoje Barišić koji je susret sa Sarajevom propustio zbog akumuliranih kartona, a Slišković će najvjerojatnije moći računati i na Miloša Filipovića koji je imao manjih problema s ozljedom.

S druge strane, zbog ozljede su upitni Damir Šovšić i Advan Kadušić.

Slišković je prokomentirao pobjedu nad Sarajevom (1:0) iz prošlog kola, istaknuvši kako je takav ishod derbija dviju vodećih momčadi domaćeg prvenstva ulio dodatnu dozu samopouzdanja među njegove igrače.

''Ne smijemo biti euforični nakon te pobjede, na taj način radimo i vjerujem kako na taj način moji igrači razmišljaju. Idemo dalje bez nekog velikog opterećenja. Za mene je važno da imamo solidnu bodovnu zalihu ispred trećeg Željezničara i četvrtog Širokog što nam može garantirati mirnu završnicu prvenstva, a naravno da ćemo pokušati iskoristiti svaku priliku da stignemo Sarajevo, ako nam se takva prilika ukaže'', kazao je Slišković.

Osvrnu se i na izvedbe Zrinjskog u proljetnom dijelu prvenstva u kojem su 'Plemići' nakon tri uzastopna remije upisali dvije minimalne pobjede 1:0, kazavši kako je važno osvajati bodove, a ne umirati u ljepoti.

''Bez obzira na određenu, ne bih rekao nekvalitetu igre, već nedostatak ljepote u igri, važno je da se bodovi osvajaju. Pobjeda u Sarajevu je nagrada igračima za njihov trud, volju i želju koju su pokazali svih 90 minuta. To je ono što je donijelo prevagu na našu stranu. Ako tako nastavimo možemo zanemariti i tu neku neefikasnost. Otvorit će nam se. Trud i zalaganje sigurno će biti nagrađeni kao što je to bilo u Sarajevu'', poručio je Slišković.

Devet kola prije kraja Sarajevo je na vrhu ljestvice Premijer lige BiH sa 6 bodova viška u odnosu na drugi Zrinjski, a pred timom Husrefa Musemića u subotu je gradski derbi protiv Željezničara.

''Sa zanimanjem ćemo pogledati taj dvoboj, prije svega da upoznamo bolje Željezničar. Pod Amarom to je sigurno neka nova momčad u odnosu na jesenski dio prvenstva. Vidjet ćemo koliko mogu u gradskom derbiju protiv Sarajeva. Sigurno je da obje ekipe imaju ambicije. Bit će to tvrda utakmica i ne očekujem neku ljepotu, ali borbenost sigurno neće nedostajati '', zaključio je trener Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close