#HŠKZ #IgrajDoKraja

Slišković: Dobar rezultat je samo kad si prvi

"Poslije današnjeg treninga ću donijeti odluku o 18 igrača koji će biti u kadru. Galić se žali na ozljedu, pa ćemo vidjeti kakva je situacija s njim. Bekić je i dalje izvan stroja, ostali su zdravi“, naglasio je trener Zrinjskog.
Sport / Nogomet | 03. 05. 2019. u 12:13 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Zrinjskog u 30. kolu Premijer lige BiH snage će odmjeriti s ekipom Radnika iz Bijeljine.

Tim povodom u prostorijama kluba održana je konferencija za novinare na kojoj je susret najavio trener Blaž Slišković.

Baka je na samom otvaranju press konferencije imao samo riječi hvale za Radnik.

Foto: Bljesak.info / Trener Zrinjskog Blaž Slišković

 "Sama činjenica o neporaženosti Radnika u ovom dijelu prvenstva dovoljno govori da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi koja u posljednje vrijeme igra čvrsto, a kada im se ukaže prilika znaju iskoristiti svoju kvalitetu prema naprijed. To su pokazali na par utakmica i moramo biti veoma oprezni. Imaju veoma dobre igrače u napadačkom dijelu, koji su veoma brzi, s jednim iskusnim Đurićem koji odrađuje taktički veliki dio posla. S obzirom na značaj bodova u ovom trenutku za nas, nama se nameće imperativ pobjede i sve osim osvajanja tri boda bi bilo neuspjeh", istaknuo  je Baka pa dodao:

 "Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da smo u ovom trenutku i fizički i psihički spremni za odigrati jednu borbenu i agresivnu utakmicu, nadati se da ćemo uz jedan takav pristup imati i dovoljno kvalitete da stvorimo prilike i samim time dođemo do pobjede. Naravno da se i protivnik tu pita, koliko će on biti kvalitetan u fazi defanzive i opasan prema naprijed. Očekujem tešku utakmicu i ako želimo ostati u utrci i učiniti prvenstvo još donekle neizvjesnim do samog kraja tri boda su nam neophodna“.

Trener Mostaraca osvrnuo na utakmicu u Kaknju, gdje je Zrinjski u posljednjim trenucima imao jedanaesterac za pobjedu s kojom bi došli na dva boda zaostatka za vodećim Sarajevom.

"Sada nakon ove utakmice u Doboju kod Kaknja kada uzmemo jedanaesterac u sudačkoj nadoknadi, pa 90 minuta primljen gol u Širokom Brijegu, to su praktični tri izgubljena boda u posljednjim trenucima. Sa ta tri boda bili bismo na bod zaostatka za Sarajevo. No, s druge strane treba biti iskren i reći kako je Sarajevo također neplanirano gubilo bodove. Išli su u Bijeljini nisu ni oni tu željeli neodlučeni rezultat, išli su na pobjedu koju nisu ostvarili. To se isto može nazvati nekim neuspjehom Sarajeva. Gledajući što smo mi propustili, što je Sarajevo isto propustilo ne možemo biti isključivi mi krivci što nismo došli na manju bodovnu razliku u odnosu na Sarajevo nego što je to sada. Psihički mislim da momčad nije opterećena. Razgovarali smo nakon utakmice i analizirali, došli smo do zaključka da smo po onome što smo prikazali u Kaknju zaslužili tri boda. Bez obzira što su oni kod igrača više imali 2-3 opasne kontre, kada se to sagleda mi možemo biti zadovoljni s neodlučenim rezultatom. Ali, drugačija bi situacija bila da smo mi iskoristili priliku Mandića kod 2:1, da smo poveli 3:1, ne bi najvjerojatnije došlo do isključenja. Sve se događalo poslije tog trenutka. Imamo i mi razloga žaliti za tim, ali i domaćin što nije iskoristio 2-3 kvalitetne kontre u posljednjim trenucima utakmice. Sve u svemu mislim da momčad nije uzdrmana", istaknuo je Slišković.

 "Ne možeš biti zadovoljan kada si drugi, samo se pamti prvo mjesto. No, s obzirom na sve probleme koje smo imali u ovom prvenstvu i veliki broj ozljeda, ne konstantnost igračkog kadra kada su u pitanju ozljede, drugo mjesto i bodovna prednost nad Širokim od 10 bodova je za nas jedan solidan rezultat. Ne bih rekao dobar, nego solidan, dobar rezultat je samo kad si prvi. Analizirat ćemo sve na kraju prvenstva vidjet ćemo što smo mogli, a što ne, koji su razlozi kikseva i podvući crtu i vidjeti je li ovo drugo, ili eventualno prvo mjesto zadovoljavajuće ili smo mogli i više. Sigurno da smo mogli više, ali isto tako i naš protivnik Sarajevo je mogao puno više, jer je gubio bodove kući, ali sada je takvo stanje. Mislim da nismo uzdrmani, atmosfera u ekipi je na visokoj razini, i u takvom ozračju dočekujemo sutrašnju utakmicu“, komentirao je Slišković.

 Za utakmicu s Radnikom neće konkurirati Slobodan Jakovljević koji je protiv Mladosti zaradio crveni karton.

 "Poslije današnjeg treninga ću donijeti odluku o 18 igrača koji će biti u kadru. Galić se žali na ozljedu, pa ćemo vidjeti kakva je situacija s njim. Bekić je i dalje izvan stroja, ostali su zdravi“, naglasio je trener Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski – Radnik igra se u subotu u 17 sati na stadionu pod Bijelim brijegom. 

Glavni sudac je Irfan Peljto iz Sarajeva sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem iz Travnika, te Dženanom Milićem iz Sarajeva. Četvrti sudac je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Delegat je Ferid Čović iz Goražda, a promatrač suđenja Istočnog Sarajeva.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close